Inversió de 90.000 euros del "pla Zapatero" per renovar part del mur perimetral i facilitar l'accessibilitat

L’Ajuntament de Tàrrega du a terme aquests dies un conjunt d'actuacions de millora a l'entorn del casal social i educatiu, de titularitat municipal i situat al carrer de La Pau, vora el Parc de Sant Eloi. El gruix dels treballs se centra en la renovació de vint metres del mur perimetral amb l'objecte de reforçar l'estructura. Alhora s'hi instal•la una canonada que facilitarà el drenatge del terreny en cas de pluges, evacuant l'aigua cap a la xarxa de clavegueram. Per això, i de forma temporal, ha estat necessari d'obrir una rasa al carrer. El projecte es complementa amb la incorporació de mesures d'accessibilitat des del Passatge de La Pau, en concret des de l'escala adjacent per a vianants. El pressupost de les obres ascendeix a 90.000 euros, sufragats pel Govern central a través del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local, la segona convocatòria del "pla Zapatero".

Èxit dels nous usos de l'immoble
L'edifici, que antigament acollia el casal d'avis, fou reconvertit fa dos anys per l'Ajuntament en seu de diferents serveis municipals: el quarter de la Policia Local, l'alberg de transeünts, el Centre de Formació de Persones Adultes, el Pla de Transició al Treball i la Unitat d'Escolarització Compartida. Aquesta rehabilitació ja obligà en el seu moment a corregir les deficiències que presentava l'immoble a causa del pas del temps. Ara, amb aquest nou paquet d'obres, s'ha arrodonit la intervenció a l'edifici. El casal social i educatiu de Tàrrega disposa d'un total de 970 m2 de superfície útil i el nous usos de l'equipament s'han consolidat. D'altra banda, el consistori es planteja agençar el paviment del carrer de La Pau una vegada ajornat el projecte de reurbanització del vial. Es tractaria d'una mesura urgent per atenuar el deteriorament que pateix el ferm d'aquest carrer, una via de circumval•lació que connecta els districtes Nord i Ponent.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes