El grup Manel reuneix entre 4.000 i 5.000 espectadors a l'Hort del Barceloní i els Efímer estrenen El pianista d'aiguaLa Festa Major de Maig de Tàrrega va viure ahir dia 13 un dels seus instants més simbòlics, protagonitzat pels elements del folklore tradicional local. És l'Eixida de Festa Major, la sèrie de balls populars en honor de les Santes Espines i amb la participació de diferents entitats de la ciutat. Tal i com marca el costum, l’Àliga de dos caps, figura protocol·lària del bestiari, va fer primer els honors davant les relíquies a la plaça Major, portades pel bisbe de Solsona, el targarí Xavier Novell. El nombrós públic congregat aplaudí aquesta coreografia de to solemne.

Reconeixement a Ton Farran
Seguidament, autoritats i ciutadania ballaren junts l’Eixida, la dansa típica de Tàrrega. En acabar, l'Ajuntament tributà un homenatge a Ton Farran, artífex de la recuperació i enriquiment de danses tradicionals targarines a través d'entitats com l'Esbart Albada, La Fal·lera Gegantera o Guixanet. L'alcalde Joan Amézaga i el regidor de Cultura, Jordi Ramon, lliuraren a Farran una rèplica de l'escut del municipi amb una dedicatòria de reconeixement. El Ball de l'Àliga és, per exemple, una creació de Ton Farran.

Una festa col·lectiva
Després, la festa continuà amb el Ball de Gegants a càrrec de La Fal·lera Gegantera; el Ball de Nans ofert pels Guixanet; el Ball de Bastons La Pepa i Sona Bigotet escenificat per l’alumnat del Pla Educatiu d’Entorn i l'Esbart Albada; i el Ball de Capgrossos per part de La Fal·lera Gegantera. La música en directe anà a càrrec de la Cobla Tàrrega i els Grallers de la Barra.

Manel omplen l'Hort del Barceloní
El Grup de Diables de BAT van posar el colofó amb el correfoc que conduí el públic cap a l'Hort del Barceloní, on els Manel brindaren en directe les cançons del seu aclamat disc 10 milles per veure una bona armadura. Entre 4.000 i 5.000 persones es van donar cita a Tàrrega per gaudir de la banda catalana del moment, corejant cançons com Boomerang o Al mar. El quartet barceloní compartí cartell al costat de batBATuka, At Versaris i Asstrio.

Estrena dels targarins Efímer
Les arts escèniques són un altre dels atractius de la Festa Major. Els targarins Efímer van estrenar ahir el muntatge El pianista d’aigua recreant un món retrofuturista entre la ciència ficció i la fantasia. El pianista d'aigua, que converteix la plaça dels Àlbers és un singular estany, esdevé teatre visual sense paraules d'enorme creativitat i amb la participació directa del públic. Avui dissabte 14 a la nit, se n'ofereix el darrer passi.

Estrena de Lo Tossino
Avui també serà el torn de La Nit del Tararot impulsada per l'Associació Guixanet, un espectacle participatiu amb entitats locals i foranes. Enguany s'hi estrenarà Lo Tossino, nova figura del bestiari dedicada a la rauxa. La cercavila arrencarà a 2/4 d’11 de la nit a la plaça de Sant Antoni i finalitzarà a la plaça Major, on actuaran Tres Fan Ball i La Terrasseta de Preixens. I el diumenge 15 al migdia tindrà lloc la 24a Trobada de Gegants i Capgrossos incloent l'exhibició de L’Home de la Barra.

Les millors orquestres
Altres propostes del calendari són els balls amb les orquestres Swing Latino i Marina, espectacles d'animació infantil o el concert dels alumnes de l'Escola Municipal de Música. Tàrrega honora amb la Festa Major de Maig els seus patrons: les Santes Espines i la Mare de Déu de l’Alba.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes