Ahir dilluns es va inaugurar el nou curs 2011-2012 de l’Escola d’Arts i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, que enguany ha vist augmentat de manera important el nombre de matrícules situant-se en 250 alumnes. Segons el seu director Ramon Bordes aquest increment en la demanda per estudiar a Tàrrega es deu en gran part a l’oferta de 2 ensenyaments de Grau en disseny, i que converteix a Tàrrega en una de les set ciutats de Catalunya on es poden cursar, fet molt remarcable segons Bordes. La jornada inaugural d’ahir, va comptar amb la ponència del dissenyador CURRO CLARET que porta per títol: "MES ENLLÀ DE L'APARENÇA". Claret, en el seu treball com a artista desenvolupa objectes que tracten de plantejar diferents maneres de relacionar la gent entre si, amb l'entorn i amb els animals. A més també en la seva obra planteja la necessitat cada vegada més important de preservar el medi ambient, i utilitza en la seva execució materials reciclats. Curro Claret serà un dels protagonistes dins la setmana monogràfica que acull l’escola fins el 3 de desmbre, on s’impartirà un taller de disseny i un altre de dansa, respectivament. El taller de disseny serà impartit per Núria Selvas. Els alumnes reflexionen (en grups) sobre els espais de l’escola. Aquests grups abarquen els següents àmbits:
- materials
- estudi
- espais de relaxació
- espais d’intimitat
- senyalització
- arbre de nadal
Arriben a una sèrie de conclusions a partir d’unes enquestes prèvies que ja estan duent a terme. Aquest és el punt de partida per elaborar una intervenció, que pot ser un disseny, un lip-dub... L’activitat segueix tot el procés: la reflexió, la idea, el disseny, i la elaboració final del producte.
- materials
- estudi
- espais de relaxació
- espais d’intimitat
- senyalització
- arbre de nadal
Arriben a una sèrie de conclusions a partir d’unes enquestes prèvies que ja estan duent a terme. Aquest és el punt de partida per elaborar una intervenció, que pot ser un disseny, un lip-dub... L’activitat segueix tot el procés: la reflexió, la idea, el disseny, i la elaboració final del producte.