Lleida (ACN).- La subdelegada del govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso, s'ha mostrat "molt contenta" per la sentència que obliga l'Ajuntament d'Agramunt (Urgell) a tenir hissada la bandera espanyola en un lloc preferent a l'exterior de l'edifici consitorial. Per tal de donar compliment als requeriments de la delegació del govern de l'Estat a Catalunya per no tenir-la, l'Ajuntament d'Agramunt va optar per penjar al balco del consistori la bandera espanyola acompanyada de la senyera i de les dels 27 estats membres de la UE, mesura que Manso ha qualificat de "burla". La subdelegada ha explicat que més de deu ajuntaments lleidatans es troben en la mateixa situació que Agramunt i que han estat denunciats per no tenir penjada la bandera espanyola.

Manso ha declarat que "els ciutadans d'Agramunt i de qualsevol municipi de Catalunya han d'estar contents de veure que tothom ha de complir la llei , tant un ciutadà com un alcalde com el propi president de la Generalitat, perquè és un motiu de tranquil·litat pels catalans"."Absolutament tothom ha de posar bandera perquè tothom ha de complir al llei perquè estem en un estat de dret", ha sentenciat. Manso ha lamentat que "als propis ciutadans del poble els costi uns diners el fet que alcalde no compleixi la llei".

La subdelegada ha explicat que ja s'havia avisat a l'Ajuntament "que això era una burla" i, posteriorment, se li va enviar un requeriment des de la delegació del govern espanyol a Catalunya, que finalment va interposar un recurs contra la decisió del consistori urgellenc de penjar totes la bandera espanyola entre totes les de la UE.

La sentència del jutjat contenciós número 1 de Lleida obliga l'Ajuntament d'Agramunt a complir la llei de banderes, que obliga a tenir hissada la bandera espanyola en un lloc preferent, en considerar que no queda prou visible al costat d'altres 28 banderes. També obliga el consistori a fer-se càrrec de les costes del procés. Tot i això, l'Ajuntament pot recórrer encara la sentència.

Més deu consistoris lleidatans també podrien veure's obligats pel jutge a penjar la bandera espanyola

Inma Manso ha assegurat que més d'una desena d'ens locals lleidatans podrien veure's obligats a penjar la bandera espanyola per ordre judicial, després de no fer cas als requeriments de la delegació del govern de l'Estat a Catalunya, que finalment els ha acabat portant a la justícia.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració