Per Setmana Santa es tancaran 60 llits i el 50% dels quiròfans
Lleida (ACN).- Més de 400 treballadors de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) de Lleida s'han manifestat aquest dimecres contra les retallades a la Sanitat que ja s'han començat a notar. Els representants dels treballadors han explicat que per exemple, hi ha contractes eventuals de jornada sencera que a partir del mes que ve es redueixen a mitja jornada o que les baixes curtes no es cobreixen. A més, per Setmana Santa es reduiran les consultes externes i es tancaran 60 llits i la meitat dels quiròfans. Aquesta mesura ja es va adoptar uns dies l'any passat però enguany s'allarga tota la setmana. Els treballadors tenen previst manifestar-se cada dimecres fins que el Govern concreti les retallades totals.

Més de 400 persones han protestat aquest migdia contra les retallades a la sanitat pública. La manifestació, convocada per tots els sindicats davant l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, ha recorregut un tram l'avinguda Rovira Roure, encapçalada per una pancarta amb el lema "No a les retallades de personal i sanitat".

Els representants sindicals han assegurat que les retallades ja han començat amb la no renovació d'alguns contractes temporals i que seguiran aquesta Setmana Santa amb el tancament de 60 llits i la meitat dels quiròfans, com ja es va fer l'any passat. També està previst que es tanquin bona part de les consultes externes, però en comptes d'uns dies com anys anteriors, enguany estaran inoperatives tota la setmana de Setmana Santa.

Els responsables dels treballadors es van reunir aquest dimarts amb el director de l'Arnau perquè els concretés les retallades que es faran efectives aquest pròxim 22 d'abril, però encara no els ha pogut avançar res.

L'eventualitat a l'Arnau és molt alta i les retallades fan perillar els contractes temporals

CCOO ja va denunciar fa uns mesos que l'Arnau va fer 4.499 contractes temporals del gener a l'octubre del 2010, xifra que el sindicat va qualificar de "preocupant per la precarietat laboral que denota". D'aquests contractes, 2.212 corresponien a infermeres i 1.310 a auxiliars d'infermeria, dos grups laborals als quals, segons el sindicat, se'ls està oferint majoritàriament "contractes d'un mes o de cap de setmana". També es van fer 121 contractes temporals a metges. Segons CCOO, l'hospital dóna feina actualment a uns 1.700 treballadors fixos.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració