Al voltant de dos mil visitants s’han donat cita a Florejacs en motiu de la setena edició de la Fira la Dama de les Flors, fira monogràfica dedicada al món de la flor i els seus derivats, durant les dues jornades de celebracions. El dissabte 7 d’abril les activitats programades foren de caràcter més lúdic i familiars i, entre més de vint activitats diferents, varen ser especialment concorregudes la cercavila, amb els geganters de Torà, els diables de Cervera i la colla de Florejacs, encapçalada per la seva gegantona l’Eliardis, així com l’exposició de majos a l’església parroquial, l’actuació de la colla castellera Margeners de Guissona i la recreació nocturna de la llegenda de la Dama de Florejacs pels carrers de la vila medieval a la llum de les antorxes. L’acte central, al migdia del dissabte, fou el lliurament dels guardons de tots els certàmens convocats en motiu de la Fira, entre els quals va destacar el lliurament del premi del cinquè certamen literari memorial Manel Canals, lliurat a Hug Sierra, de Guissona, i la Flor de Florejacs, que enguany va homenatjar al periodista de Sant Guim de Freixenet Lluís Urpí.
Durant la segona jornada de Fira, diumenge, es varen programar una dotzena de tallers participatius, entre els quals varen destacar el d’elaboració de sabons artesanals, a càrrec de la “Iaia Carmeta” de Guissona, el de cistelleria tradicional, dirigit pel mestre artesà Carles Alcoy, el d’herbes condimentàires, per Àstrid Van Ginkel, el de xocolata amb fruita, a càrrec de l’empresa Decorfruit de Tàrrega i el de confecció de corones pel cap, a càrrec del col•lectiu d’artesans florals Espai Paral•lel.
Els organitzadors han manifestat la seva gran satisfacció amb l’èxit assolit i la gran concurrència de visitants en una edició que ha doblat la seva durada respecte l’any anterior i que ha incrementat el seu pressupost en un 30%, gràcies en bona part al suport rebut per part de les entitats i els emprenedors locals.
Durant la segona jornada de Fira, diumenge, es varen programar una dotzena de tallers participatius, entre els quals varen destacar el d’elaboració de sabons artesanals, a càrrec de la “Iaia Carmeta” de Guissona, el de cistelleria tradicional, dirigit pel mestre artesà Carles Alcoy, el d’herbes condimentàires, per Àstrid Van Ginkel, el de xocolata amb fruita, a càrrec de l’empresa Decorfruit de Tàrrega i el de confecció de corones pel cap, a càrrec del col•lectiu d’artesans florals Espai Paral•lel.
Els organitzadors han manifestat la seva gran satisfacció amb l’èxit assolit i la gran concurrència de visitants en una edició que ha doblat la seva durada respecte l’any anterior i que ha incrementat el seu pressupost en un 30%, gràcies en bona part al suport rebut per part de les entitats i els emprenedors locals.