Més d’un miler de persones s’ha concentrat a dos quarts d’una del matí a la plaça del Carme de Tàrrega per participar en la manifestació convocada pels sindicats en motiu de la vaga general. Els manifestants han sortit del Pati i han recorregut els carrers del centre de la ciutat cridant consignes contra la Reforma Laboral aprovada pel govern central. La secretària General d’UGT a les terres de Lleida Rosa Palau ha explicat els motius de la vaga.
La majoria dels comerciants del centre de la ciutat han abaixat portes al pas dels manifestants. Palau ha explicat perquè han fet la manifestació a Tàrrega.
Des de primera hora del matí piquets informatius s'han situat a l'entrada dels diferents polígons industrials de la ciutat de Tàrrega. Amb barreres de rodes cremant representants sindicals han tallat els accessos als polígons de la Canaleta, Riambau així com davant de l'empresa Ros Roca. Segons el sindicat Comissions Obreres el seguiment de la vaga als polígons de la ciutat és del 100%. Ens en parla Joan Riba, de l’àrea d’Organització i Recursos de Comissions Obreres.
Algunes de les empreses més importants de la ciutat com són Olis Borges, Ros Roca i Vall Benages ja van decretar serveis mínims i han parat la seva activitat.
D'altra banda des de la policia municipal ens han informat que de moment no hi ha hagut incidències destacables. Només han hagut d'actuar per obrir l'escola Àngel Guimerà i la Llar d’Infants la Pau que s'han trobat la porta tancada amb candaus.
Pel que fa al seguiment als centres de secundària a l’IES Alfons Costafreda nou treballadors han fet vaga i els alumnes han pogut seguir les classes amb relativa normalitat. En el cas del Manuel de Pedrolo la meitat del claustre ha secundat la vaga i només 52 alumnes dels més de 300 que hi ha ESO han anat a classe.
En els centres primària concertats de Sant Josep i l’escola Pia el dia ha transcorregut amb normalitat igual que a les escoles públiques Maria Mercè Marçal, Àngel Guimerà i Jacint Verdaguer.
Al Centre d'Atenció Primària de Tàrrega el 30% del personal ha secundat la vaga. El centre està complint els serveis mínims i atén a totes les urgències. Tant les extraccions de sang com el tractament de SIMTROM s'ha efectuat amb tota normalitat.
A l’Ajuntament de Tàrrega un 18% dels treballadors ha seguit la vaga.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració