La Brigada Municipal de l’ajuntament de Tàrrega esta realitzant tasques d’aplanament del terreny situat entre el Casal d’avis i el Parc Infantil del Reguer que acollirà un espai lúdic i de salut promogut per la Diputació de Lleida. Les tasques consisteixen en anivellar el terreny que té 30 cm. de desnivell. La previsió és que la setmana vinent s’instal•li aquest equipament a Tàrrega que s’inclou en un Pla que preveu que la demarcació de Lleida disposi el mes d'abril de 60 espais lúdics i de salut en 58 municipis. El programa està finançat amb 900.000 euros per la Diputació de Lleida. A part del de Tàrrega s’instal•laran espais lúdics i de Salut a Agramunt, Cervera, Guissona, Mollerussa, Sanaüja i San Guim de Freixenet entre d’altres. Aquests espais públics estan dotats d'un complet circuit dissenyat per exercir els principals músculs del cos i estan adreçats a promoure l'activitat física i els hàbits saludables entre la gent gran. El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ja ha anunciat que, en una segona fase, es donarà resposta a 100 poblacions més que també s’han mostrat interessades en la iniciativa. Es tracta d'espais públics adreçats a promoure l'activitat física i els hàbits saludables entre la gent gran dels municipis lleidatans amb l'objectiu que treballin la mobilitat i la coordinació així com el treball aeròbic.
Gilabert ha explicat que amb aquests equipaments s'han prioritzat les necessitats de la gent gran, però que es tracta de circuits adreçats a tota la població, des dels mes petits fins a persones amb mobilitat reduïda. A més, ha afegit que aquests circuits també contribueixen a crear espais de trobada on les persones grans comparteixen el seu temps d'oci i milloren l'estat físic i anímic.
Els parcs instal•lats ajuden a desenvolupar l'equilibri, la coordinació i la capacitat de desenvolupar-se en diferents tipus de superfícies. Mitjançant aquests exercicis la gent gran millora la seva capacitat per fer tasques quotidianes, com banyar-se, pujar escales, seure i aixecar-se. Aquests exercicis també estimulen la memòria, la capacitat d'observació o la coordinació visual.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes