L’Ajuntament de Tàrrega ha posat en circulació un nou element de marxandatge del Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat amb motiu del centenari de la fundació de l’antiga fàbrica. Es tracta d’una reproducció fidedigna de la clau anglesa amb què la factoria J. Trepat obsequiava els clients quan compraven un dels seus models de segadores i garbelladores. La peça, que duu el logotip original de Cal Trepat, ha estat refosa a la Foneria Artística Vilà de Valls. La rèplica de la clau anglesa es comercialitza dins una capsa de fusta dissenyada i realitzada pels alumnes del Centre de Formació La Solana, de gestió municipal. Precisament, el taller de fusteria del centre s’ubica en una de les naus del complex museïtzat de Cal Trepat.
El consistori n’ha encarregat unes 150 còpies, que els visitants poden adquirir al mateix Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat. Aquest nou element promocional que rememora el passat industrial de Tàrrega es posa a la venda just quan es compleix un segle de la posada en marxa de l’empresa J. Trepat, el juliol de l’any 1914, segons consta en el registre d’altes industrials del municipi. L’activitat de la firma es concentrà primer en uns magatzems del carrer Ardèvol i posteriorment, a partir del 1933, es traslladà a les característiques naus de la carretera de Vilagrassa, museïtzades per l’Ajuntament des del 2007. Cal Trepat forma part del sistema del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).
Fotografia: L’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de Cultura, Albert Rosinés, han presentat el nou element de marxandatge junt amb membres del Centre de Formació La Solana