Un grup de setze ciclistes de l’Associació ALBA, entitat que es dedica a la millora de la qualitat de vida de persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual, iniciaran el proper 9 de juny una nova ruta de llarg recorregut en bicicleta.
Arran de les experiències realitzades, el Camí de Sant Jaume (2006), la Via Augusta (2007), el Canal du Midi (2008), i la Ruta del Quixot (2009), la Via de la Plata (2010), aquest any el destí serà Holanda, país europeu conegut per la seva adaptació a aquest mètode de transport en pràcticament tota la seva extensió.
Des del mes de febrer, la secció de ciclisme de l’associació Alba, ha realitzat un seguit d’entrenaments per tal d’estar a punt per i realitzar els 475km previstos i repartits en 7 etapes, en una ruta que iniciarà i acabarà a la capital del país, Amsterdam.
Fins al moment, la il·lusió, les ganes, la preparació física i organitzativa, són alguns dels aspectes que s’han estat cultivant, així doncs, només cal iniciar la ruta i desitjar que el grup compleixi el seu objectiu 17 de juny acabant el recorregut previst.
Les finalitats d’aquesta activitat són: continuar el projecte que varem començar al 2005 aprofitant el grup engrescat i animat a practicar l’activitat esportiva del ciclisme .L’aspecte cultural, descobrir la riquesa cultural, paisatgística, humana dels diferents territoris pels quals fem la ruta, la qual ens permetrà conèixer la realitat d’un país amb pràcticament totes les seves vies de comunicació amb carril per bicicletes. La vessant esportiva incentivar la pràctica esportiva del ciclisme per a persones amb discapacitat intel·lectual, i finalment, les relacions personals que s’estableixen en el grup durant aquests dies de ruta.
Reptes esportius d’un club que està fent història
L’activitat física és una de les seccions que es potencien a l’Associació Alba, un cop acabades les diferents jornades laborals de les persones que hi treballen.
Adquirir hàbits esportius amb persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental requereix voluntat de superació i esforç en alguns casos superior al que podria ser habitual.
Les diferents seccions esportives del Club Alba han anat projectes personals i col·lectius en diferents disciplines esportives, com el bàsquet, el futbol o la natació, participant en campionats nacionals i internacionals.
Un total de 150 esportistes formen part d’aquest club realitzant diferents activitats a nivell esportiu de manera habitual.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes