La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va iniciar ahir dilluns a Barcelona la ronda de presentacions de la nova convocatòria del programa "Viure al Poble Més", que té per objectiu subvencionar projectes de municipis de fins a 3.000 habitants per tal de millorar la qualitat de vida dels seus habitants i afavorir el seu desenvolupament econòmic. La primera convocatòria d'ajuts compta amb un pressupost de 9,1 milions d'euros, dels quals 7 provenen dels fons Feder de la Unió Europea i els 2,1 restants els aporta la Generalitat, que es corresponen al 15% de la despesa subvencionable total. Aquesta quantitat es podrà avançar als ens locals interessats mitjançant un únic pagament. La subvenció mínima a atorgar per projecte serà de 390.000 euros i la màxima, de 780.000. A més, per primer cop els qui rebin els ajuts poden optar al finançament de l'import de la subvencio europea -a través de l'Institut Català de Finances (ICF)-, en una condicions marc pactades entre l'ICF i la Direcció General d'Administració Local. Cada subvenció s'atorgarà amb un tractament individualitzat a cada ens. El termini per presentar les sol•licituds es tancarà el 20 de setembre del 2011 i no es podrà fer més d'una petició per convocatòria. Els ajuts del programa són incompatibles amb projecte que hagin rebut prèviament finançament del fons Feder en el període 2007-2013.
"Viure al Poble Més" està adreçat a municipis de fins a 3.000 habitants, un 70% del total de localitats que hi ha a Catalunya. Sovint, aquests municipis estan situats en àmbits rurals requereixen una atenció especial per tenir problemes demogràfics, econòmics i socials derivats de factors com el despoblament, la manca d'oferta de treball o les dificultats d'accés a infraestructures. El programa compta amb tres línies d'actuació: projectes per a la regeneració urbana i rural, protecció del patrimoni cultural i ajuts per millorar els serveis turístics.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració