El Consell Comarcal vol consolidar el programa Fem salut, iniciat l’any passat amb molt bona rebuda, amb l’objectiu que els ciutadans en general , i especialment als adults amb factors de risc cardiovascular, nens/es i joves amb sobrepès, millorin els hàbits d’alimentació i l’activitat física.

A partir d’una anàlisi valorada pel Ple de la vellesa i pel de Dones que té el Consell Comarcal de l’Urgell, s’ha concretat que per aquest nou programa s’oferiran les següents accions als ajuntaments de la comarca:
• Un taller de Gimnàstica Mental, que es realitzarà un cop per setmana durant tot un trimestre.
• Un taller sobre la Menopausa: és un taller que consta de 3 sessions d’1,5h de durada on es parla de: nutrició i menopausa, pèrdues d’orina i fisioteràpia del sòl pelvià i taller de sexualitat.
• També s’ofereix una xerrada a escollir entre: xerrada sobre el peu sa (a càrrec d’una podòloga) o xerrada sobre els trastorns del son (a càrrec d’una psicòloga)
• Per tal de potenciar els hàbits saludables als Instituts d’Educació Secundària de la comarca es faran uns tallers a 3r ESO de 2 sessions per parlar sobre l’autoestima i la imatge personal relacionant-ho amb la publicitat i l’etiquetatge dels aliments; i com preparar menjar amb idees divertides i saludables per a les festes…
• També s’oferirà l’obra de teatre Nyam-nyam!! Que treballa sobre els hàbits alimentaris saludables per als alumnes de 1r i 2n ESO dels INS de la comarca.
• A banda, el programa Fem Salut també incorpora les activitats que s’organitzen des del Servei d’Atenció a la Dona (SIAD) del Consell i que promouen la salut com per exemple caminades, conferències, etc.


Per poder atendre i acomplir aquest programa comptem amb un pressupost de 30.000 euros, una part dels quals prové d’un ajut de la Diputació de Lleida.

Cal recordar que l’any passat es van realitzar 51 tallers pràctics i 10 xerrades amb un total de 1.353 assistents i que després de la valoració es va destacar en primer lloc la nombrosa participació de dones en edats compreses entre els 50 i 80 anys, el caràcter pràctic d’aquests tallers, la bona participació i l’interès.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes