Per vuitè any consecutiu el Consell Comarcal de l’Urgell ha dut a terme als diferents centres d’educació amb servei de Menjador, unes auditories alimentàries amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei.
Per tal d' assegurar la prestació d' un bon servei, el Consell Comarcal realitza inspeccions alimentàries anuals a tots els menjadors escolars i visites a la cuina central de l' empresa concessionària, al marge de les que pugui fer el Departament de Salut.
Les inspeccions han anat a càrrec d’una diplomada en Nutrició i Dietètica, la qual ha fet el control tant a les cuines que proveeixen el menjar a les escoles com en aquelles que es troben als centres escolars, per tal de garantir que els usuaris gaudeixin d’una bona qualitat en els menjars que se serveixen.
S’han avaluat aspectes com l’elaboració dels menús diaris, l’organització, el disseny de les instal•lacions, els aparells de conservació en fred i calent, els hàbits de conservació i manipulació dels aliments, la neteja i desinfecció, la gestió de residus, l’organització del servei de menjador i les matèries primeres i els menús.
Aquesta actuació s’inicià el mes de febrer i ha conclòs aquest mes de desembre. Els informes elaborats s’han fet arribar als centres perquè puguin aplicar les mesures correctores oportunes per tal de garantir un òptim servei al menjador escolar. Aquesta valoració ha complementat la visita que ja van fer els professionals del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
L’experiència del Consell Comarcal en aquest tipus d’auditories a l’Urgell ens ha demostrat la seva utilitat al llarg dels anys per a la millora de la qualitat global de la cuina i el menjador dels centres d’ensenyament.
Per tal d' assegurar la prestació d' un bon servei, el Consell Comarcal realitza inspeccions alimentàries anuals a tots els menjadors escolars i visites a la cuina central de l' empresa concessionària, al marge de les que pugui fer el Departament de Salut.
Les inspeccions han anat a càrrec d’una diplomada en Nutrició i Dietètica, la qual ha fet el control tant a les cuines que proveeixen el menjar a les escoles com en aquelles que es troben als centres escolars, per tal de garantir que els usuaris gaudeixin d’una bona qualitat en els menjars que se serveixen.
S’han avaluat aspectes com l’elaboració dels menús diaris, l’organització, el disseny de les instal•lacions, els aparells de conservació en fred i calent, els hàbits de conservació i manipulació dels aliments, la neteja i desinfecció, la gestió de residus, l’organització del servei de menjador i les matèries primeres i els menús.
Aquesta actuació s’inicià el mes de febrer i ha conclòs aquest mes de desembre. Els informes elaborats s’han fet arribar als centres perquè puguin aplicar les mesures correctores oportunes per tal de garantir un òptim servei al menjador escolar. Aquesta valoració ha complementat la visita que ja van fer els professionals del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
L’experiència del Consell Comarcal en aquest tipus d’auditories a l’Urgell ens ha demostrat la seva utilitat al llarg dels anys per a la millora de la qualitat global de la cuina i el menjador dels centres d’ensenyament.
