L’Ajuntament de Tàrrega desenvolupa una nova temporada dels seus horts urbans ecològics amb plena ocupació de les 28 parcel·les disponibles. Els usuaris tenen l’oportunitat de fer hort destinat a l’autoconsum promovent així l’alimentació saludable en família, la integració social i la pràctica de l’horticultura com alternativa de lleure. Les parcel·les, de 50 m2 cadascuna, s’han habilitat en un solar municipal situat a la cantonada dels carrers Canal d’Urgell i Bellpuig, a la zona oest d’expansió urbana. L’adjudicació té caràcter temporal i s’allargarà fins a l’octubre. A més, els usuaris participen en tallers d’horticultura ecològica on reben consells per part d’un professional. L’assessorament tracta sobre com fer compostatge, el planter o l’ús de fauna útil i productes no químics.

Excedents que es donen al Banc d’Aliments

Impulsats per les regidories d’Acció Social i Medi Ambient, els horts urbans de Tàrrega generen excedents que són donats al Magatzem d’Aliments Solidaris (Banc d’Aliments), fet que reforça el caràcter social d’aquesta iniciativa. S’hi recol·lecten fruites, verdures i hortalisses, cada any amb més varietat de producte.

La finca dels horts urbans ocupa una superfície total de 2.600 m2 i disposa de reg per degoteig, magatzem d’eines, hivernacle i compost entre altres serveis. Aquesta iniciativa arrencà quatre anys enrere i s’ha consolidat temporada rere temporada com una de les propostes socials de més acceptació a la ciutat.

Fotografia: L’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha visitat aquest cap de setmana els horts urbans acompanyada de la regidora d’Acció Social, Noèlia Soto, i el regidor de Medi Ambient, Josep Castelló

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes