Mollerussa (ACN).- Els costos dels danys en equipaments municipals ocasionats per la pedregada del passat 5 de juliol a Mollerussa ascendeixen fins a 160.031 euros. Així ho ha explicat l'alcalde Marc Solsona que també ha assenyalat que el consistori finança de moment les obres de reparació amb la reducció de partides dels pressupostos municipals a l'espera que es concretin les ajudes del Govern i de l'estat espanyol. Inicialment, el consistori va valorar en 80.000 euros els costos dels danys de la pedra però la reposició de la coberta de la grada del camp d'esports i una altra coberta del pavelló firal han fet pujar aquesta primera xifra.

En concret, la coberta del Camp Municipal d'Esport que s'ha hagut de canviar de nou ha estat pressupostada amb 23.876 euros i la renovació de la coberta del Pavelló Firal, ha suposat 32.267 euros.

Es dóna la circumstància que aquestes dues reparacions no han pogut entrar a l'assegurança que tenia l'Ajuntament, perquè al 2010, quan hi va haver una altra important pedregada que va ocasionar danys a aquests dos equipaments, l'anterior equip de govern va fer passar aquells desperfecte per l'assegurança, no va destinar els diners a reparar-los i els va invertir en altres coses. Així ho ha explicat Solsona, que ha afegit que el problema és que no van canviar l'assegurança i ara aquesta estipulava que les dues cobertes eren de xapa, quan en realitat encara eren d'uralita, per la qual cosa la companyia no ha pagat.

La partida que ha pujat més però, és la destinada a pagar les despeses de manteniment de l'enllumenat públic afectat per la calamarsa, una partida que puja a 75.822 euros.

La modificació del pressupost es finança únicament amb baixes de crèdit de diferents partides pel mateix import ja que encara no es coneixen les possibles ajudes a rebre per part de l'Estat i la Generalitat. Solsona ha explicat que la modificació arriba a finals de setembre, quan ja es coneix quines partides es poden donar de baixa perquè no s'acabaran gastant d'aquí a final d'any. D'aquesta n'hi ha una referida a inversió, que suposa 30.000 euros que s'havien de destinar a l'ampliació de potència del Pavelló Firal i que ara s'haurà de fer l'any que ve.

Tot plegat es debatrà durant el Ple del pròxim dijous, on també s'aprovarà el document tècnic que resumeix el compte general, es donarà compte del compliment de la llei per la qual s'estableixen mesures contra la morositat i que per aquest segon trimestre de 2012 té per resultat que l'Ajuntament té obligacions pendents de pagament per import de 983.889 euros mentre que les de Fira de Mollerussa pugen a 156.550 euros.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració