Davant la situació en la qual es troben les persones (homes, dones i infants) que han arriscat la seva vida per arribar a Europa i que malviuen en camps on les condicions sanitàries, alimentàries i mèdiques són deplorables, un grup de persones i entitats agramuntines, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Agramunt, agrupades sota el nom d’Indignats Ribera del Sió, van decidir impulsar una campanya solidària i de sensibilització sota el lema “No en el nostre nom, refugiades benvingudes”.
Agramunt ha mostrat durant aquests dies la seva solidaritat, aquella que es defineix com la tendresa dels pobles. Des del col.lectiu han manifestat que “volem agraïr a totes i tots les agramuntines i els agramuntins la seva participació, la seva col·laboració i ajuda. Perquè volem un sol món on les persones estiguin al centre, un sol món on les persones (siguin d’on siguin i vinguin d’on vinguin) tinguin totes els mateixos drets i puguin circular lliurement”.
Segons afirmen en un comunicat fet públic, en els pròxims dies faran públic el nom de l'entitat grega a la qual es destinaran els diners recaptats així com la quantitat final. Fins a aquesta data encara es poden fer donatius, “la ‘caixa solidària’ resta a disposició de les agramuntines i agramuntins a l'oficina de turisme”.
Exposició Rostres de la Mediterrània de la Plataforma Stop Mare Mortum.
Del 28 de juny al 28 de juliol.
Espais: Ajuntament d'Agramunt i Teatre-Casal Agramuntí.
L'exposició Rostres de la Mediterrània es composa de 40 obres d’artistes de més de 15 països que amb els seus treballs han posat rostre a la Mediterrània. Alguns dels rostres transmeten la desesperació del viatge, tot i que altres expliquen històries d’esperança i fortalesa. Són rostres viatgers, molts de refugiats, d’immigrants i cares del present i del futur que, per a molta gent, només són números dins d’unes estadístiques a les que Europa gira l’esquena.