El catedràtic d'Història Moderna ha aconseguit el 54% dels vots
Lleida (ACN).- El catedràtic d'Història Moderna, Roberto Fernández, serà el rector de la Universitat de Lleida (UdL) els pròxims 4 anys, després de guanyar aquest dimarts les eleccions que es disputava amb el catedràtic de Producció Vegetal i Ciència Forestal, Jaume Lloveras. Fernández ha obtingut el 54% dels vots, mentre que Lloveras n'ha aconseguit el 33%. El vot en blanc ha estat del 13%. Pel que fa a la participació, s'ha arribat al 25,07%, molt per sobre de l'11% assolida fa quatre anys, quan només es presentava un candidat, l'actual rector Joan Viñas, que enguany esgota els 8 anys de mandat. Les eleccions del 2003, on s'enfrontaven Roberto Fernández i Joan Viñas, la participació va ser del 32%.

Roberto Fernàndez ha reconegut sentir alegria pels resultats però també "sentit de la responsabilitat" ja que governar, ha dit "és molt difícil" i, per això, demana l'ajuda de tothom "per dur la UdL a un port encara millor". El nou rector de la UdL espera "estar a l'alçada de la confiança donada" i ha promès treballar per la unitat de la comunitat universitària. Fernàndez ha demanat també l'esforç de totes les institucions i la societat civil per superar aquests moments, ha dit, pressupostàriament tan difícils per la UdL.

L'historiador s'ha imposat en 5 dels 7 centres de la UdL (facultats de Lletres, Dret i Economia, Ciències de l'Educació, Medicina i l'Escola Politècnica Superior) mentre que el catedràtic de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) ha estat el més votat al seu centre i a la Facultat d'Infermeria. Quant als diferents col·lectius, tant el professorat doctor amb vinculació permanent, com la resta de personal acadèmic, estudiants i personal d'administració i serveis (PAS) han optat per Fernández.

Aquest dimarts podien exercir el seu dret a vot un total de 10.258 persones (8.776 estudiants, 495 membres del personal d'administració i serveis i 987 professors). Finalment, la participació ha estat del 25,07%%. El professorat doctor amb vinculació permanent ha estat el que més ha votat, amb un 87,77%, seguit del PAS, amb un 83,87%, la resta de personal acadèmic (50,35%) i, finalment els estudiants, amb un 17,77%.

El guanyador ha valorat molt positivament la participació, que supera en 14 punts la de les darreres eleccions a rector, on va votar l'11% de la comunitat universitària i només el 3% dels estudiants. Tot i així, en aquelles eleccions només s'hi presentava un candidat. Les darreres eleccions amb mes d'un aspirant, les del 2003, on s'enfrontaven Roberto Fernández i Joan Viñas, la participació va ser del 32%.

Fernández ha volgut felicitar la comunitat universitària per la jornada electoral, així com a Jaume Lloveras i el seu equip. Les votacions, que han tingut lloc des de les 10 del matí fins a les 6 de la tarda, ha transcorregut sense incidents. La normativa electoral, dóna un pes específic a cada col·lectiu universitari. Així, el vot del professorat doctor amb vinculació permanent pesa el 51%, seguit del dels estudiants amb el 26%, la resta del personal acadèmic té un 13% i, finalment, el personal d'administració i serveis computa un 10%.

Roberto Fernández és professor universitari a Lleida des del 1980 i va obtenir la càtedra al 1992. Va ser el primer director de l'Institut de Ciències de l'Educació de l'Estudi General de Lleida, degà de la Facultat de Lletres i director del departament d'Història de l'Art i Història Social. Amb una llarga trajectòria en docència i recerca, és expert en història espanyola i catalana del XVIII.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració