A la ribera del riu Ondara i com a cloenda de les jornades De peus a terra, les quals han fomentat la cohesió amb l’entorn
La via verda de Tàrrega, itinerari que uneix el nucli urbà i la veïna població d’El Talladell seguint el curs del riu Ondara, fou escenari el passat dissabte 2 de juny d’una singular ruta guiada en què s’identificaren fruits i verdures silvestres comestibles. David Moreno, assessor de gastrobotànica natural, assessorà la trentena de participants sobre les varietats vegetals de l’entorn més pròxim que són aptes per al consum humà, com el card o el lletsó. Moreno proporcionà consells sobre com
s’han de preparar aquests plats i posà també de relleu curiosos hàbits alimentaris dels nostres avantpassats.
Activitat que ha precedit el Dia Mundial del Medi Ambient
La vigília, el divendres 1 de juny, tingué lloc a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell una taula rodona sobre l’evolució històrica dels usos de les plantes. Aquestes activitats, convocades el cap de setmana previ al Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), s’han emmarcat dins les jornades De peus a terra, organitzades per l'Arxiu Comarcal de l’Urgell i l’Oficina d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Tàrrega. Aquest ha volgut ser un espai de reflexió sobre estratègies de cohesió amb l'entorn.