Més de 5.300.000 persones estan cridades a les urnes per a les eleccions municipals i més de 6.600 ho estan, a més, per a les eleccions al Consell General d'Aran

Aquest dilluns, 4 d’abril, s’inicia el procés d’exposició pública del cens en període electoral i de rectificació de les dades per a les eleccions municipals i al Consell General d’Aran que tindran lloc el 22 de maig. Des del dia 4 i fins al dia 11 d’abril els ajuntaments estan obligats a mantenir un servei de consulta de les llistes electorals vigents dels seus municipis. La consulta es pot fer per mitjans informàtics, amb la identificació prèvia de la persona interessada o mitjançant l’exposició al públic de les llistes electorals, si no es compta amb mitjans informàtics suficients.

L’Oficina del Cens Electoral també disposa d’un servei de consulta de les dades per Internet (amb certificat electrònic), així com d’un telèfon d’informació (901 101 900) i d’una bústia de correu electrònic (censo2011@ine.es).

Durant aquest període, es poden presentar les reclamacions, davant de les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral o dels ajuntaments, per modificar les dades i sobre inclusió o exclusió del cens. També durant el mateix termini, els representants de les candidatures poden impugnar el cens de les circumscripcions que en els sis mesos anteriors hagin registrat un increment de residents significatiu i no justificat. L’Oficina del Cens Electoral farà públiques les rectificacions i notificarà als reclamants i als ajuntaments la resolució de les peticions el 15 d’abril.

La xifra provisional d’electors a Catalunya per a les properes eleccions municipals és de 5.306.890 (5.240.686 electors residents i 66.204 electors estrangers residents a l’estat espanyol), mentre que a les eleccions al Consell General d’Aran és de 6.674.

Així mateix, les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral publiquen en el butlletí oficial de cada província (BOP) del 4 d’abril el nombre, els límits de les seccions electorals, els seus locals i les meses corresponents a cadascuna d’elles. Aquestes dades són provisionals, ja que fins al 10 d’abril els electors poden presentar-hi reclamacions. En el cas de les eleccions al Consell General d’Aran es tracta d’un total de 9 municipis, distribuïts en 6 terçons, 9 districtes, 11 seccions, 24 meses i 22 locals electorals. Pel que fa a Catalunya, a les eleccions municipals hi ha 947 municipis, 1.241 districtes, 5.019 seccions, 8.143 meses i 2.747 col·legis electorals.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració