Barcelona (ACN).- El conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat que demà divendres a les comarques de l'Alt i Baix Empordà, Gironès, Pla d'Estany, La Selva, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental, Baix Llobregat, Barcelonès, Bages, Osona i La Segarra no hi haurà transport escolar interurbà. Les poblacions d'aquestes regions són les que es veuran més afectades per la nevada, amb capes que prop de la costa podrien superar els 3 cm i a cotes més altes els 10 cm. La neu i l'intens fred previsiblement formaran plaques de gel a la calçada que complicaran la circulació. Finalment el Govern ha informat que no se suspenen les classes aquest divendres malgrat algunes escoles sí han optat per no fer classe.

El Departament d'Ensenyament mantindrà totes les escoles obertes aquest divendres malgrat la nevada. Tot i que alguns centres, ha matisat la secretària general de la conselleria, Maria Jesús Mier, podrien decidir lliurament no fer classe. "Però des del Govern s'ha decidit que demà divendres sigui un dia normal i corrent a les escoles".

La neu, i l'onada de fred, sí ha empès a la conselleria d'Interior a donar instruccions per suspendre el transport escolar interurbà a les comarques que es veuran més afectades. "Només el transport interurbà", ha remarcat Puig.

Les previsions indiquen que hi ha alt risc de nevades a les comarques de l'Alt i Baix Empordà, Gironès, Pla d'Estany, La Selva, Maresme, Vallès Oriental i Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès. I risc moderat a Bages, Osona i el Tarragonès. El gruix que la neu deixarà al llarg de la nit a les cotes més baixes serà d'entre 3 i 5 cm, i a les cotes més altes, d'entre 10 i 15 cm.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes