'Aliments, Persones i Territori' és el cicle de xerrades i tallers que tindran lloc a Tàrrega entre els mesos d'octubre i desembre per tal de transmetre els lligams entre la producció agroalimentària i el territori on aquesta es produeix. Es tracta d'una iniciativa del projecte Gustum i el consorci Leader Pla d'Urgell i Urgell que compta amb la col•laboració de l'Associació Alba de Tàrrega. Per aquest motiu els tallers i xerrades es faran al restaurant de l'associació El Gat del Rosal i a banda de la formació també es podrà aprendre a elaborar productes de forma artesanal com melmelada, formatge i pa. La presidenta del Consell Comarcal de l'Urgell, Rosa Maria Mora, ha destacat que el cicle naix amb la voluntat de generar una ''conscienciació'' a la gent respecte a la gran varietat de producció agroalimentària que hi ha a la zona. Així mateix, es vol donar un valor afegit als productes que elaboren la gent del món agrari. Per la seva part, la directora de l'Associació Alba, Maite Trepat, ha remarcat que en moments 'difícils i de crisi'' un establiment com el del Gat del Rosal s'ha hagut de reinventar per mantenir una clientela fixa, per la qual cosa aquest estiu ja han ampliat l'oferta d'activitats amb un cicle d'actuacions musicals. En aquest sentit, s'ha felicitat pel fet de poder engegar ara un cicle com el que proposa el projecte Gustum per donar continuïtat a l'activitat durant els mesos de tardor en què la gent se sol quedar més tancada a casa. El cicle comptarà amb una part de xerrades que volen sensibilitzar al voltant del producte local i una altra de pràctica per aprendre a fer coses que s'havien perdut. En aquest sentit, els organitzadors han destacat que s'ha volgut donar una resposta a un 'interès per part de la població''.
Tot plegat començarà el 3 d'octubre amb portes obertes a l'obrador de galetes El Rosal i un taller de melmelades i confitures de tardor. El 17 d'octubre es farà una presentació de lots de Nadal de la Cooperativa l'Olivera i l'Associació Alba i també un tast de vins i maridatges amb productes dels lots. El 7 de novembre tindrà lloc una xerrada sobre herbes silvestres de la comarca i la seva aplicació a la cuina. El 14 de novembre una projecció de l'audiovisual 'Aliments, persones i territori'. El 21 de novembre un taller sobre l'elaboració de formatge artesanal. Dimecres 28 de novembre una xerrada sobre el valor nutricional del producte local i ecològic. Dimecres 5 de desembre un taller d'elaboració de pa artesanal i dimecres 12 de desembre es donaran receptes saludables per l'hivern.
Gustum és un projecte de cooperació interterritorial impulsat per 10 grups d'acció local (Lleida, Balears i el País Basc) que té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori i de la seva sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Tot plegat començarà el 3 d'octubre amb portes obertes a l'obrador de galetes El Rosal i un taller de melmelades i confitures de tardor. El 17 d'octubre es farà una presentació de lots de Nadal de la Cooperativa l'Olivera i l'Associació Alba i també un tast de vins i maridatges amb productes dels lots. El 7 de novembre tindrà lloc una xerrada sobre herbes silvestres de la comarca i la seva aplicació a la cuina. El 14 de novembre una projecció de l'audiovisual 'Aliments, persones i territori'. El 21 de novembre un taller sobre l'elaboració de formatge artesanal. Dimecres 28 de novembre una xerrada sobre el valor nutricional del producte local i ecològic. Dimecres 5 de desembre un taller d'elaboració de pa artesanal i dimecres 12 de desembre es donaran receptes saludables per l'hivern.
Gustum és un projecte de cooperació interterritorial impulsat per 10 grups d'acció local (Lleida, Balears i el País Basc) que té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori i de la seva sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
