El món local està preparat pel referèndum d’independència. Conscients que s’acosta la fase clau del procés, la Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), ampliada amb alcaldes de la Directiva de la demarcació de Lleida i reunida aquest dijous a Tàrrega (Urgell), ha fet una crida als alcaldes i alcaldesses a estar preparats per tenir «una implicació activa» quan es «prengui el botó de play» pel referèndum les properes setmanes. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha assegurat a la sortida de la reunió que la xarxa de municipis independentistes està «a la línia de sortida» i ha garantit que quan des del Govern es faci la crida al món local, els pobles i ciutats de Catalunya estaran «a l’alçada», igual que els seus càrrecs electes.

Neus Lloveras ha insistit en la tasca de l’AMI com a agent actiu en el procés sobiranista i la transversalitat de les seves iniciatives. L’AMI coordinarà els agents locals com a part activa del referèndum i assumint el paper que els encarreguin per garantir la seva celebració. La presidenta de l’AMI afegeix que en cap cas veu un món municipal esgotat, malgrat aquesta sigui la intenció de l’Estat, sinó un municipalisme «amb ganes de que arribi el dia D» on es pugui escollir lliurament el futur polític del país.

Lloveras ha dit que tots els agents implicats estan fent la planificació perquè el referèndum sigui una realitat: «Hi ha ordre, hi ha planificació i treball en equip», ha dit Lloveras, que també ha assegurat que les entitats sobiranistes -AMI, ANC i Òmnium- garanteixen el compromís «dels actors polítics i institucionals» per poder canalitzar la demanda ciutadana de votar.

La presidenta de l’AMI ha deixat clar que el compromís del món municipal està garantit amb «dues xarxes de gran valor democràtic» com són la pròpia AMI que agrupa a 800 ajuntaments i ens públics locals i supramunicipals i l’AECAT amb més de 3000 electes registrats fins ara a títol individual. Neus Lloveras ha destacat la pluralitat política de l’AMI i l’AECAT amb representants de la gran majoria dels partits polítics, siguin o no independentistes.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració