La primera jornada Smart Water Point SWP pretén ser un lloc de trobada i intercanvi d'experiències entre els membres de la comunitat vinculada al SWP. Aquest concepte és una solució simple que barreja tecnologia, coneixement i Servei el que permet una optimització del reg i gestió de l'escassetat de l'aigua.
La jornada tindrà lloc el proper 2 de febrer a la fàbrica Trepat de Tàrrega, actual museu industrial i que va ser la responsable de la mecanització de l'agricultura espanyola en el segle XX. Ara "la història es repeteix" amb el SWP, en el mateix lloc i resolent els mateixos factures de l'equació.
Donaran la benvinguda a l'acte la alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, el director de Cal Trepat, Jaume Espinagosa i el director gerent de SAF, David Tous. Després se celebrarà una taula rodona sobre tecnologia, coneixement i Servei on participen: Francesc Ferrer, Miquel Aran i el mateix David Tous.
Un dels punts més importants del programa permetrà conèixer la visió i experiència de l'ús SWP. Serà a través de Manel Raventós, director Finca Sant Miquel, Enric Macías, director de Viticultura Vega Sicília i Eduard Fitó, director of Business Development and Corporate Affairs.
Smart Water Point Point integra dades de sondes de reg a temps real, una plataforma web de visualització i comunicació, juntament amb un servei de suport que permet al tècnic guiar el maneig de cultius en múltiples Situacions. Es tracta d'una solució per optimitzar el reg de forma eficient i sostenible. Aquesta solució s'està utilitzant actualment en USA, França, el Marroc, el Líban i Egipte.