El ple de l’Ajuntament de Tàrrega va aprovar ahir al vespre amb la única abstenció d’ERC, el pla d'ajust financer del consistori targarí exigit pel Govern central a les administracions que s'han acollit als crèdits per pagar les factures pendents a proveïdors.
Tot i l’acord manifestat pels diferents grups d’aprovar l’esmentat pla financer, el debat es va centrar en les mesures de reorganització de personal municipal que aquests darrers dies ha efectuat l’equip de Govern, principalment a l’àrea de Cultura per tal d’optimitzar recursos i generar estalvi i justificar davant del Govern Central l’acollida al pla d'ajust financer.
Els grups d’AIPN-PSC i ERC en paraules dels seus respectius portaveus denunciaven una manca d’informació a tots els grups de l’oposició sobre les mesures que ja adoptat l’equip de Govern en el capítol de personal i mostraven la seva preocupació per la possibilitat d’extingir contractes de treballadors de l’ajuntament.
L’alcaldessa Rosa Mª Perelló va sortir al pas acusant a l’oposició de crear alarmisme entre els treballadors i va reafirmar el total compromís de l’equip de Govern de mantenir per sobre de tot els llocs de treball tot i els moviments que hi puguin haver.
El portaveu d’AIPN-PSC Joan Amézaga reiterava la seva petició de concreció a l’equip de Govern, sobre quines mesures adoptaran en matèria de personal per aconseguir un estalvi anunciat de 230.000 euros.
Per la seva banda Jordi Ramon, portaveu d’ERC, defugia de crear alarmisme entre els treballadors, i justificava les seves crítiques per la manca de informació als grups de l’oposició i per no haver tingut en compte, en la seva opinió, les aptituds dels treballadors alhora d’efectuar la reorganització dels departaments.
Jaume Ponsarnau, portaveu de la coalició Sumem Per Tàrrega a l’equip de Govern reconeixia que s’han de millorar els mecanismes d’informació que en aquest cas no han estat els òptims per la pressa amb la que s’havien d’acollir al pla d'ajust financer, però considerava imprudent per part de l’oposició crear alarma tractant-se d’un tema referent a personal.
Per la seva banda el portaveu del Partit Popular Joan Pujal, mostrava el seu acord per acollir-se al pla d'ajust financer, però demanava més informació en el tema de moviments entre personal municipal.
Josep Mª Estadella, portaveu de Plataforma Per Catalunya, destacava la importància de tirar endavant el pla d'ajust financer per poder liquidar les factures pendents als proveïdors.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes