Tàrrega Ciència. Aquest serà el nom del projecte de Ciència a la Ciutat que l’Agència estatal Consell Superior d’Investigacions Científiques realitzarà a la ciutat de Tàrrega a partir de l’any vinent amb el finançament de l’Obra Social de la Caixa.
Com ja va anunciar la setmana passada Ràdio Tàrrega, la capital de l’Urgell ha estat escollida entre 6 ciutats de l’Estat espanyol per desenvolupar el projecte “Ciència a la Ciutat” del CSIC.
"Ciència a la Ciutat" és un projecte que té l'objectiu de fomentar la cultura científica dels ciutadans en localitats mitjanes, a través de la creació de la figura de l'agent local de cultura científica, una estructura de divulgació, difusió i informació científica i tecnològica que serveixi, des de l'administració local, de nexe entre la ciutadania, la comunitat científica, les administracions públiques i les empreses. La iniciativa va ser posada en marxa de forma experimental entre 2007 i 2008 i a partir de l’any que ve Tàrrega serà una de les ciutat beneficiades.
Pel que fa el calendari de “Tàrrega Ciència, està previst que el conveni entre l’ajuntament de Tàrrega, el CSIC i la fundació social La Caixa es signi durant el mes de gener i que a partir de la primavera ja hi hagi les primeres accions d’estudi.
Com ja va explicar a Ràdio Tàrrega el president de l’Associació dels Amics de l’Arbre de Tàrrega, Jaume Aligué, responsables d’aquest projecte ja van visitar fa unes setmanes el parc de Sant Eloi. El CSIC és la major institució pública dedicada a la investigació a Espanya i la tercera d'Europa. Adscrita al Ministeri de Ciència i Innovació.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració