Tàrrega ha estrenat avui dissabte el seu nou mercat de productes de proximitat, una iniciativa amb què la Regidoria de Promoció Econòmica vol potenciar la comercialització dels productes
agroalimentaris propis de l’Urgell i les comarques veïnes. Malgrat l’amenaça de mal temps, la
pluja només ha fet acte de presència de forma tímida i la primera edició del mercat s’ha
saldat amb una constant afluència de visitants durant el matí i la tarda, amb força vendes.
Aquest mercat es repetirà el primer dissabte de cada mes, de 10 del matí a 8 del vespre, en el mateix indret, la cèntrica plaça del Carme.
El mercat de proximitat, que du per nom La bona taula, vol afavorir el tracte directe entre els
petits productors de la zona i els consumidors, generant riquesa per al territori (sense
intermediaris hi ha més marge de negoci) i posant a l’abast dels clients productes bons i de
temporada. La iniciativa ha arrencat amb una vintena de parades, xifra que el consistori vol
augmentar en les properes edicions, segons ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica,
Felip Robinat. L’edil també s’ha mostrat molt satisfet per la càlida resposta del públic.
Els visitants han pogut triar d’entre un ampli ventall de productes com fruita, formatge, vi, oli,
mel, llet, torrons, xocolata, melmelades, nous, hortalisses, embotits, ous, fruits secs, galetes i
especialitats de fleca, a més de carn de conill i corder. La meitat dels paradistes són
procedents de la comarca de l’Urgell i d’altres de la Noguera, el Pla d’Urgell, el Solsonès, les
Garrigues i el Segrià.
agroalimentaris propis de l’Urgell i les comarques veïnes. Malgrat l’amenaça de mal temps, la
pluja només ha fet acte de presència de forma tímida i la primera edició del mercat s’ha
saldat amb una constant afluència de visitants durant el matí i la tarda, amb força vendes.
Aquest mercat es repetirà el primer dissabte de cada mes, de 10 del matí a 8 del vespre, en el mateix indret, la cèntrica plaça del Carme.
El mercat de proximitat, que du per nom La bona taula, vol afavorir el tracte directe entre els
petits productors de la zona i els consumidors, generant riquesa per al territori (sense
intermediaris hi ha més marge de negoci) i posant a l’abast dels clients productes bons i de
temporada. La iniciativa ha arrencat amb una vintena de parades, xifra que el consistori vol
augmentar en les properes edicions, segons ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica,
Felip Robinat. L’edil també s’ha mostrat molt satisfet per la càlida resposta del públic.
Els visitants han pogut triar d’entre un ampli ventall de productes com fruita, formatge, vi, oli,
mel, llet, torrons, xocolata, melmelades, nous, hortalisses, embotits, ous, fruits secs, galetes i
especialitats de fleca, a més de carn de conill i corder. La meitat dels paradistes són
procedents de la comarca de l’Urgell i d’altres de la Noguera, el Pla d’Urgell, el Solsonès, les
Garrigues i el Segrià.