Les jornades De peus a terra, entre el 18 de maig i el 2 de juny,
oferiran taules rodones i tallers sobre nous models d'habitatge
sostenible i l'ús de recursos naturals
L'Arxiu Comarcal de l’Urgell i l’Oficina d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Tàrrega impulsen plegats un nou espai de reflexió experimental sobre estratègies de cohesió amb l'entorn.
Es tracta de les jornades anomenades De peus a terra, les quals se centraran del 18 de maig al 2 de juny en el debat sobre nous models d'habitatge sostenible i l'ús de recursos naturals. El cicle consta de quatre propostes entre taules rodones i tallers.
Taula rodona sobre nous models d'habitatge ? El divendres 18 de maig s'obre el programa amb la taula rodona Història, evolució i nous models de l’habitatge i les construccions (7 tarda, Arxiu Comarcal de l’Urgell). Comptarà amb la participació de Maribel Rosselló, historiadora de l’art i doctora en arquitectura; Vicent Loscos, de l’Associació d’Amics de l’Arquitectura Popular; i Cal Cases, projecte agroecològic i sostenible de Santa Maria d'Oló. L'assistència és lliure.
Taller sobre construccions amb palla i pedra seca ? Els dissabtes 19 i 26 de maig s'impartirà el taller Introducció a tècniques constructives amb palla i pedra seca a càrrec de Cal Cases i el Centre de Formació La Solana. Cal inscripció al tel. 973 502 670.
Taula rodona sobre l'evolució dels usos de les plantes ? El divendres 1 de juny es convoca la taula rodona Evolució històrica dels usos de les plantes (7 tarda, Arxiu Comarcal de l'Urgell). L'assistència és lliure i comptarà amb la participació de Ramon Buxó, arqueòleg del Museu d’Arqueologia de Catalunya; Rosa Pedró, autora de l’estudi etnobotànic de l’Urgell; i David Moreno, assessor de gastrobotànica silvestre. L'assistència és lliure.
Ruta per identificar fruits i verdures silvestres comestibles ? El dissabte 2 de juny s'oferirà una ruta per identificar fruits i verdures silvestres que siguin comestibles (2/4 d'11 del matí, des del Pavelló d'Esports). El guia serà David Moreno, assessor de gastrobotànica silvestre. Els participants rebran un val per degustar plats elaborats amb fruits i verdures silvestres a càrrec dels Fogons de Forés i servits a La Cava de Tàrrega.
oferiran taules rodones i tallers sobre nous models d'habitatge
sostenible i l'ús de recursos naturals
L'Arxiu Comarcal de l’Urgell i l’Oficina d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Tàrrega impulsen plegats un nou espai de reflexió experimental sobre estratègies de cohesió amb l'entorn.
Es tracta de les jornades anomenades De peus a terra, les quals se centraran del 18 de maig al 2 de juny en el debat sobre nous models d'habitatge sostenible i l'ús de recursos naturals. El cicle consta de quatre propostes entre taules rodones i tallers.
Taula rodona sobre nous models d'habitatge ? El divendres 18 de maig s'obre el programa amb la taula rodona Història, evolució i nous models de l’habitatge i les construccions (7 tarda, Arxiu Comarcal de l’Urgell). Comptarà amb la participació de Maribel Rosselló, historiadora de l’art i doctora en arquitectura; Vicent Loscos, de l’Associació d’Amics de l’Arquitectura Popular; i Cal Cases, projecte agroecològic i sostenible de Santa Maria d'Oló. L'assistència és lliure.
Taller sobre construccions amb palla i pedra seca ? Els dissabtes 19 i 26 de maig s'impartirà el taller Introducció a tècniques constructives amb palla i pedra seca a càrrec de Cal Cases i el Centre de Formació La Solana. Cal inscripció al tel. 973 502 670.
Taula rodona sobre l'evolució dels usos de les plantes ? El divendres 1 de juny es convoca la taula rodona Evolució històrica dels usos de les plantes (7 tarda, Arxiu Comarcal de l'Urgell). L'assistència és lliure i comptarà amb la participació de Ramon Buxó, arqueòleg del Museu d’Arqueologia de Catalunya; Rosa Pedró, autora de l’estudi etnobotànic de l’Urgell; i David Moreno, assessor de gastrobotànica silvestre. L'assistència és lliure.
Ruta per identificar fruits i verdures silvestres comestibles ? El dissabte 2 de juny s'oferirà una ruta per identificar fruits i verdures silvestres que siguin comestibles (2/4 d'11 del matí, des del Pavelló d'Esports). El guia serà David Moreno, assessor de gastrobotànica silvestre. Els participants rebran un val per degustar plats elaborats amb fruits i verdures silvestres a càrrec dels Fogons de Forés i servits a La Cava de Tàrrega.