Al polígon Riambau i amb aportacions de la Generalitat i l'Associació de Propietaris de Finques Rústiques de Tàrrega
Tàrrega torna a disposar des d'aquesta setmana de bàscula pública municipal. La nova instal•lació s'ha posat en servei en un dels acessos del polígon industrial Riambau, al costat de la deixalleria. L'equipament s'adreça a pagesos, transportistes i usuaris en general perquè hi puguin pesar vehicles i mercaderies. El seu cost ascendeix a 32.000 euros, dels quals 20.000 euros han estat aportats per la Generalitat de Catalunya i 12.000 euros per l'Associació de Propietaris de Finques Rústiques de Tàrrega. Tàrrega disposava antigament d'una bàscula pública a la plaça de Carles Perelló, però la concessió s'extingí a finals dels anys 90 i es desmantellà l'any 2004 amb motiu de la reforma d'aquest espai de passeig.

Ara, amb autoservei
La bàscula funciona ara de forma automatitzada amb autoservei, mitjançant una màquina expenedora de tiquets, fet que permet el seu ús durant les 24 hores del dia. L'Ajuntament de Tàrrega sotmetrà el mecanisme a revisions periòdiques per garantir-ne l'homologació i, per tant, la fiabilitat. L'entorn de la bàscula s'agençarà properament, quan culmini la construcció del magatzem que projecta l'empresa social Cartaes (adscrita a Càritas) al solar annex. Precisament és Cartaes l'entitat que gestiona la bàscula a través d'un conveni amb el consistori, a l'igual que la deixalleria des d'uns anys ençà. Les taxes municipals per la prestació d'aquest servei oscil•len de 0,60 euros (medició fins a 10.000 quilos) a 3 euros (medició de més de 30.021 quilos).
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes