Municipis de més de 5.000 habitants podran optar a ajudes del Leader
A més, la DOP Pera de Lleida es podrà acollir als ajuts del PDR dirigits als programes de qualitat

L’aprovació de la proposta de modificació del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya per part de la Comissió Europea (CE) permetrà als municipis catalans de més de 5.000 habitants acollir-se a la línia d’ajuts dirigida a ajuntaments, dins del programa Leader.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va presentar aquesta proposta de modificació per tal de cobrir un ventall més gran de projectes mitjançant el programa Leader, i incloure el municipi de Torà dins de la relació de zones desafavorides de muntanya.

Així, aprofitant aquest procés de modificació, s’ha aconseguit que s’elimini totalment les restriccions al nombre d’habitants dels municipis inclosos en territori Leader. Fins a l’actualitat, mitjançant la mesura de conservació i millora del patrimoni rural, no eren subvencionables els projectes que es duguessin a terme en municipis de més de 5.000 habitants. Així, amb aquesta modificació del PDR català s’ha eliminat aquesta restricció, que dificultava el naixement de projectes interessants per al medi rural.

Així mateix, s’ha inclòs el municipi de Torà dins de la relació de zones desafavorides de muntanya, de manera que aquest municipi assoleix una vella revindicació atès que en ser declarat de muntanya podrà gaudir d’un seguit beneficis a través del PDR. En aquest sentit, destaca el fet que, a partir d’ara, els agricultors de Torà es podran acollir a les indemnitzacions compensatòries de zones de muntanya, també disposaran d’increments en els ajuts de primera instal•lació de joves agricultors i de modernització d’explotacions agràries, i seran prioritaris en la línia d’ajuts a la diversificació d’explotacions agràries, entre d’altres.

D’altra banda, l’aprovació de la proposta de modificació del PDR de Catalunya per part de la CE també permetrà a la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida acollir-se als ajuts del PDR. Així, s’ha incorporat aquesta DOP a la llista de programes de qualitat subvencionables mitjançant les mesures de ‘suport als agricultors que hi participen’ i ‘suport a les agrupacions de productors en matèria de promoció dels productes de qualitat’.Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes