Ràdio Tàrrega en directe
Ràdio Tàrrega en directe

L'Hospitalet de Llobregat (ACN).- Àngel Velasco, propietari i mestre de l'obrador de Torrons Vicens, afirma que la innovació i la internacionalització que ha assumit l'empresa en els últims cinc anys no suposarà abandonar ni la tradició ni la qualitat del torró fet a casa amb productes de la comarca de l'Urgell. Velasco assegura que es pot innovar sense perdre la tradició. L'objectiu d'aquesta innovació és que el consum d'aquest producte típicament nadalenc passi a convertir-se en unes postres per prendre durant tot l'any. En aquesta nova línia estratègica està el 'torró dur cruixent soufflé', un torró fet a base d'ametlles, sucre, mel, clara d'ou i xocolata bitter, elaborat sota la supervisió del creatiu restaurador Albert Adrià.

Velasco explica que a finals de l'any passat, mesos abans de començar la temporada de vendes del Nadal, Torrons Vicens va treure al mercat la línia de productes anomenats 'Natura' amb la col·laboració del xef Albert Adrià. Amb aquesta col·laboració, Torrons Vicens va buscar ''fusionar'' la innovació, la creativitat gastronòmica i la tradició'', un maridatge que Velasco vol que sigui el comportament del futur de l'obrador. 

En aquesta línia innovadora es van presentar al mercat per l'última campanya de Nadal la 'petjada lunar' inspirada en les postres del restaurant Bulli i que està elaborat amb tòfona al romaní amb cruixent d'avellana i gerds. Un altre llançament va ser 'Arrels, també inspirat amb les postres del Bulli i que està elaborat a base de tòfona amb toffe i massapà de yuzu. 

El tercer producte que va ocupar les prestatgeries de l'últim Nadal va ser el torró 'Barcelona' que inspirat amb les postres tradicionals catalanes està elaborat amb crema catalana, praliné de carquinyolis i caramel. 

Per últim, els dos últims torrons que presenta la marca Vicens a Alimentaria són el torró de 'Gerds', inspirat en fruites i flors campestres que està fet amb massapà de gerds i sucre de flor de violeta. L'últim producte d'aquesta línia 'Natura' és la 'pinya colada' que inspirat en el famós còctel està elaborat amb massapà de coco amb gelatina de pinya. 

A més d'aquests torrons que ja porten uns mesos al mercat, amb motiu d'Alimentaria i de la seva presència al pavelló 'Innoval', Torrons Vicens ha presentat per primera vegada el torro dur cruixent soufflé d'ametlles i els torrons 'Natura Barcelona' i 'Petjada lunar', segons explica el propietari de l'obrador. 

Velasco explica que ens últims cinc anys han incorporat la innovació a l'obrador i que en aquests moments elaboren 110 tipus de torró diferents que es comercialitzen a les grans superfícies del segment mig alt i que un 30% de la facturació s'exporta a diferents països del món. 

Amb l'ajuda de les primeres botigues que l'obrador a desplegat en el mercat, més la innovació de producte per fer d'ell unes postres, es comença a rebre una bona resposta del consumidor que comença a veure el torro com unes postres per tot l'any. Velasco espera que aquesta línia es consolidi això sí, diu, sense perdre la tradició ni la qualitat. ''Si s'ha de perdre la tradició i la qualitat per exportar i vendre més deixarem d'exportar'', rebla Velasco. 

La tradició de Torrons Vicens ve marcada per la comercialització de la reconeguda xocolata de marca catalana 'Jolonch', una xocolata a la pedra per fer xocolata desfeta ''com es feia abans''. Velasco explica amb un cert orgull que aquesta xocolata va formar part de les últimes voluntats del president de la Generalitat Lluís Companys, moments abans de ser afusellat per les tropes franquistes.

L'historiador Josep Benet assegura en el seu llibre sobre l'exili i la mort del president Companys que estant ja en capella, el 14 d'octubre de 1940, li van preguntar al president quina era la seva última voluntat i Companys va dir que volia menjar pa amb xocolata d'Agramunt, ''com la que menjava de menut al seu poble de Tarrós'', com diu l'etiqueta d'aquesta xocolata.

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes