L’estil de vida del S.XIX serà l’eix temàtic de les diferents activitats pels més de 60 joves provinents de Turquia, Suècia, Dinamarca, Lituània i Catalunya.
Demà dimecres un grup de 10 joves de l’Associació Alba marxarà cap a Lituània per participar en un intercanvi juvenil en aquest país, concretament a la ciutat de Panevezis. La trobada se celebrarà des del 25 de maig fins al 3 de juny i té com a principal objectiu l’intercanvi cultural i social entre joves participants, mitjançant diferents activitats organitzades per part de cadascuna de les entitats i sota l’eix temàtic de l’estil de vida al S.XIX. Aquest intercanvi es realitza sota el marc del Programa Joventut en Acció de la Comissió Europea d’Educació i Cultura.
Tot un seguit d’iniciatives artístiques basades en la música i el teatre ajudaran a descobrir els diferents estils de vida que s’utilitzaven al S.XIX i en els diferents països participants; Turquia, Suècia, Dinamarca, Catalunya i la mateixa Lituània. D’altra banda, també es realitzaran tot un seguit d’activitats artístiques manuals, d’intercanvi de productes gastronòmics i culturals dels diferents països dels joves assistents.
Pel que fa a la vessant de descoberta del país d’acollida de l’intercanvi, els participants a la trobada realitzaran una visita a la capital del país, Vilnius, i representaran una obra teatral al teatre de la ciutat de Panevezis on hi assistiran representants dels governs locals de la mateixa ciutat.
L’entitat organitzadora de l’intercanvi és Panevezio Jaunuoliu Dienos Centras i es dedica a la millora de la qualitat de vida de les persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual de la mateixa ciutat, la qual ja té força experiència en l’organització i participació en aquests tipus d’intercanvis.
El programa joventut en acció
El programa Joventut en Acció és una de les accions per la joventut de la Comissió Europea d’Educació i Cultura i s’adreça a tots els joves, sense discriminació, de 13 a 30 anys, residents legals en un Estat membre de la UE, i a persones i organitzacions que treballen en l'àmbit de la joventut. Amb la finalitat de combatre l'exclusió social, es preveu també que els joves amb necessitats especials de caràcter cultural, social, físic, mental, econòmic o geogràfic, i també els petits grups locals, tinguin facilitats per accedir al programa.
El programa consta de cinc accions, Joventut amb Europa, el Servei Voluntari Europeu, la Joventut en el Món, Sistemes de recolzament a joves i Suport a la cooperació en matèria de joventut.
Concretament, els intercanvis juvenils formen part de Joventut amb Europa i consisteixen en la creació d’espais de relació i intercanvi entre els joves en un país participant i amb un interès temàtic. En aquests intercanvis els joves tenen la possibilitat de gaudir durant uns dies de tot un seguit d’activitats que fomenten aquesta relació, l’intercanvi i l’aprenentatge mutu mitjançant eines de l’educació no formal.
Altres finalitats del programa Joventut en Acció són les de promoure la ciutadania europea activa entre els joves, la tolerància i la solidaritat amb la finalitat de reforçar la cohesió social de la UE i afavorir l'entesa entre els joves de diferents països.
La participació d’ALBA al programa europeu
Des de l’any 1998, l’Associació Alba de Tàrrega està treballant en el programa Joventut en Acció de la Comissió Europea d’Educació i Cultura. Des de llavors fins a l’actualitat s’ha treballat, bàsicament, en la segona acció d’aquest programa, que és la referent al Servei Voluntari Europeu. En aquest temps, l’Associació ha acollit més de 60 voluntaris de diferents països d’Europa.
Pel que fa als intercanvis juvenils, Alba, ja és el tercer any en que participa, el primer intercanvi es va celebrar l’any 2008 a Polònia, on hi van assistir joves polonesos, catalans i d’Armènia, i el segon l’any passat a Alemanya amb participants catalans, alemanys, d’Hongria i Romania.
La participació en aquestes activitats permeten a les persones de l’Associació ALBA tenir una visió més global d’Europa i alhora valorar la tasca de voluntariat que molts joves decideixen realitzar, a la nostra o a altres entitats.
Altres finalitats del programa Joventut en Acció són les de promoure la ciutadania europea activa entre els joves, promoure la tolerància i la solidaritat amb la finalitat de reforçar la cohesió social de la UE i afavorir l'entesa entre els joves de diferents països.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes