L'estany d'Ivars i Vilasana (Pla d'Urgell) ha commemorat aquest passat diumenge la recuperació de la zona d'aigua que es va completar el març del 2009, amb una festa amb activitats gratuïtes per a totes les edats. L'estany va ser dessecat el 1951 i ara ja torna a ser una zona apta per les aus aqüàtiques, i per celebrar-ho, un miler de persones s'han aplegat a la zona per participar a actes com la plantada d'arbres al sector de l'aguait dels Saulons del Suat, les passejades a cavall o la segona Mostra de Cuina d'estany centrada aquesta vegada en la gastronomia de la poma. El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat, ha destacat l'estima del territori cap a l'estany. El director del Consorci de l'Estany, Toni Costa, ha destacat l'evolució "sorprenent" de l'estany en aquests anys. Costa ha explicat que l'afluència de visitants ha creixent, i ha passat de captivar als veïns que volien ser testimonis de la recuperació, fins els foranis que l'han situat com un nou atractiu turístic. És la cinquena vegada que la comarca celebra aquesta foto des que fa cinc anys va començar l'entrada d'aigua, quatre que es va completar. A l'entorn de l'estany s'han anat consolidant diferents activitats que durant tot l'any apleguen fins a 40.000 persones.
Al dia de l'Estany també s'han anat afegint novetats amb els anys, com la mostra gastronòmica que es va estrenar l'any passat, dedicada a l'anguila, i aquest cop s'ha centrat en la poma. Els restaurants de la zona han ofert la degustació dels seus plats que inclouen aquest ingredient.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Al dia de l'Estany també s'han anat afegint novetats amb els anys, com la mostra gastronòmica que es va estrenar l'any passat, dedicada a l'anguila, i aquest cop s'ha centrat en la poma. Els restaurants de la zona han ofert la degustació dels seus plats que inclouen aquest ingredient.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
