Ràdio Tàrrega en directe
Ràdio Tàrrega en directe

Una coca de pop fresc amb ous de guatlla a la catalana del forn Dit i Fet de Tàrrega va guanyar ahir el premi a la millor coca salada de tot Catalunya, en el concurs organitzat pel diari ARA i 'La Tribu de Catalunya Ràdio'.

Un jurat presidit pel cuiner Nandu Jubany, després de tastar un centenar de coques reunides a la localitat osonenca deSant Julià de Vilatorta, es va acabar decantant per la coca de forner del forn i pastisseria  Prat de Mollet del Vallès, guanyadora absoluta del concurs, i per la coca de pop fresc amb ous de guatlla a la catalana del forn Dit i Fet de Tàrrega com a millor coca salada.

Gairebé cent forners i pastissers de tot Catalunya es van presentar al concurs amb les seves elaboracions perquè el jurat les tastés i deliberés el resultat. Amb l’afegit del nombrós públic assistent, la plaça Major de la localitat osonenca es va quedar petita per escoltar el veredicte d’un jurat prou especial, integrat per la periodista Núria Coll, el crític gastronòmic Pep Palau, els pastissers Oriol Balaguer i Rafa Delgado, el forner Albert Franquesa, el cuiner Nandu Jubany, la corredora Núria Picas, l’expert en moda i tendències Marc Giró i el músic Pep Sala.

La Marta Guillem i en Miquel Sanmartín són els forners de Dit i Fet. La Marta és la tercera filla de pares forners, que sempre s’havien dedicat als cócs, com es diu a Tàrrega. En Miquel ve de pagès. Quan tot just feia un any que la Marta havia agafat ella sola les brides del negoci -ara fa vint-i-cinc anys de l’aventura- va conèixer el Miquel, i junts, van decidir emprendre l’ofici.

 “El nostre cóc s’ha de menjar amb llibre d’instruccions”, asseguren, molt contents per un premi que pensen exhibir avui mateix a l’establiment de Tàrrega. S’ha de menjar de manera que l’ou de guatlla entri sencer dins de la boca, perquè hi ha d’esclatar i barrejar-se amb els gustos de la resta d’ingredients: el pop, el tomàquet, la picada d’all i julivert i la base de coca, esclar.

El procés de presentació de propostes va començar fa tres mesos. Lectors i oients van poder presentar pastisseries i forns candidats a guanyar el concurs. Les millors coques dolces i salades del país. Entre totes les candidates van sortir 100 finalistes, una mostra de la gran varietat de receptes i de l'ofici artesanal dels forners per elaborar un dels menjars catalans més universals.

Foto: Coca de pop fresc amb ous de guatlla a la catalana del Dit i Fet (Trinitat Gilbert)

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes