Els pastissers preveuen augmentar un 10% les vendes amb preus que, per tercer any consecutiu, es mantenen
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu vendre un 10% més de mones que l'any passat. Els principals motius són que la festivitat enguany cau a començaments de mes i per tant la gent té més diners per gastar i que esperen arribar a més públic amb dues novetats. Per una banda, han elaborat per primera vegada una mona de mida individual "per a solters o per regalar a recent nascuts", ha explicat el president del Gremi, Manel Llaràs. Per l'altra, s'ha recuperat la mona tradicional d'ous durs, feta de pa de pessic i decorada amb tants ous durs com anys tingui el fillol a qui se li regala. Pel que fa a preus, per tercer any consecutiu es mantenen i oscil•len entre els 22 i els 30 euros el quilo.
Manel Llaràs ha explicat que enguany, amb l'objectiu d'arribar a més consumidors i pujar una mica les vendes, han volgut recuperar la mona tradicional de forners, coneguda anys enrere com la mona d'ous. Aquesta doncs, decorada amb tants ous durs com anys tingui el fillol a qui se li regala, compartirà protagonisme amb les ja tradicionals mones de fruita o de nata i amb una mona individual de mida petita, novetat d'aquest any, adreçada principalment als solters que no vulguin perdre la tradició. Amb totes aquestes versions, el gremi preveu augmentar les vendes un 10%, pujant de les 145.000 venudes l'any passat a les 160.000 que esperen vendre enguany.
Aquesta previsió d'augment de vendes, segons ha explicat Llaràs, també es deu al fet que Setmana Santa enguany cau a començaments de mes i la gent "encara duu diners a la butxaca". Pel que fa al preu, per tercer any consecutiu es manté i oscil•la entre els 22 i els 30 euros el quilo, depenent del nivell d'elaboració de la mona.
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu vendre un 10% més de mones que l'any passat. Els principals motius són que la festivitat enguany cau a començaments de mes i per tant la gent té més diners per gastar i que esperen arribar a més públic amb dues novetats. Per una banda, han elaborat per primera vegada una mona de mida individual "per a solters o per regalar a recent nascuts", ha explicat el president del Gremi, Manel Llaràs. Per l'altra, s'ha recuperat la mona tradicional d'ous durs, feta de pa de pessic i decorada amb tants ous durs com anys tingui el fillol a qui se li regala. Pel que fa a preus, per tercer any consecutiu es mantenen i oscil•len entre els 22 i els 30 euros el quilo.
Manel Llaràs ha explicat que enguany, amb l'objectiu d'arribar a més consumidors i pujar una mica les vendes, han volgut recuperar la mona tradicional de forners, coneguda anys enrere com la mona d'ous. Aquesta doncs, decorada amb tants ous durs com anys tingui el fillol a qui se li regala, compartirà protagonisme amb les ja tradicionals mones de fruita o de nata i amb una mona individual de mida petita, novetat d'aquest any, adreçada principalment als solters que no vulguin perdre la tradició. Amb totes aquestes versions, el gremi preveu augmentar les vendes un 10%, pujant de les 145.000 venudes l'any passat a les 160.000 que esperen vendre enguany.
Aquesta previsió d'augment de vendes, segons ha explicat Llaràs, també es deu al fet que Setmana Santa enguany cau a començaments de mes i la gent "encara duu diners a la butxaca". Pel que fa al preu, per tercer any consecutiu es manté i oscil•la entre els 22 i els 30 euros el quilo, depenent del nivell d'elaboració de la mona.