Els dies 5 i 6 de març, a la seu de Regsega,amb l'exposició d'una vintena de ponències

Tàrrega acollirà aquest cap de setmana, dies 5 i 6 de març, la celebració del 1r Simposi de Pintura Mural, una trobada que reunirà a la ciutat els principals investigadors dels Països Catalans dins aquest àmbit artístic. La iniciativa parteix del grup de recerca Assessorament i Investigació Aplicada en el Camp de la Pintura Mural, adscrit a la Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Tàrrega. A dia d'avui han confirmat la seva assistència una setantena d'inscrits, "xifra que fa presagiar l'èxit de la convocatòria", segons han afirmat els organitzadors.

El marc, la seu de Regsega
El simposi aplegarà una vintena de ponències que s'exposaran a la sala d'actes de Regsega, a la capital de l'Urgell. Els seus autors són especialistes en pintura mural de les universitats de Lleida, Barcelona i València, a més del Museu de Lleida o el Museu Nacional d'Art de Catalunya entre altres. També es preveu que els inscrits visitin dissabte el conjunt de murals al fresc de l'Església Parroquial de Santa Maria de l’Alba, realitzats pels pintors targarins Jaume Minguell i Josep Minguell.

L'acte inaugural, dissabte a les 10 del matí
Aquest serà el primer simposi de Catalunya que tractarà de forma global i interdisciplinar la pintura mural com a objecte d'estudi, des de la pràctica artística fins a les intervencions de conservació i restauració passant per l’estudi històric i la documentació. La inauguració tindrà lloc el dissabte 5 de març, a les 10 del matí, a càrrec de Joan Amézaga, alcalde de Tàrrega; Manel Medrano, regidor de Promoció Econòmica; Dr. Miquel Quílez, director del grup de recerca; i Dr. Josep Minguell, director del simposi.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració