Ràdio Tàrrega en directe
Ràdio Tàrrega en directe

Unes 350 persones s'han apropat aquest diumenge fins a la localitat de Montgai per participar en la 33a edició de la Matança del Porc on s'ha elaborat uns 400 kg de llonganissa i botifarra negra.

La festa ha començat a primera hora del matí amb l’elaboració del tradicional mandongo a la placeta de davant el bar a càrrec d'una trentena de veïns de la població. Els visitants podien esmorzar pa torrat i arengades. A migdia s'ha repartit el dinar popular a base de mongetes, llonganissa i botifarra.

La jornada s'ha completat amb una visita guiada al Passatge Antic on els assistents han pogut recórrer l'interior de les antigues cases del poble.

Val a dir que enguany la festa no s'ha pogut celebrar com era habitual a la plaça Prat de la Riba perquè està en obres de remodelació les quals s'espera que s'enllesteixin a finals del proper mes d'abril.

La Matança del Porc a Montgai se celebra per recordar la feina que antigament, a l’hivern, es feia a les cases de pagès per la supervivència de la família durant l’any.

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes