Unes 350 persones s'han apropat aquest diumenge fins a la localitat de Montgai per participar en la 33a edició de la Matança del Porc on s'ha elaborat uns
La festa ha començat a primera hora del matí amb l’elaboració del tradicional mandongo a la placeta de davant el bar a càrrec d'una trentena de veïns de la població. Els visitants podien esmorzar pa torrat i arengades. A migdia s'ha repartit el dinar popular a base de mongetes, llonganissa i botifarra.
La jornada s'ha completat amb una visita guiada al Passatge Antic on els assistents han pogut recórrer l'interior de les antigues cases del poble.
Val a dir que enguany la festa no s'ha pogut celebrar com era habitual a la plaça Prat de la Riba perquè està en obres de remodelació les quals s'espera que s'enllesteixin a finals del proper mes d'abril.
La Matança del Porc a Montgai se celebra per recordar la feina que antigament, a l’hivern, es feia a les cases de pagès per la supervivència de la família durant l’any.