Fotografia: FiraTàrrega treballant en la Llotja en Línia aquests darrers dies
Des de Fira Tàrrega s’aposta per mantenir el servei de la Llotja en línia, que entrarà en funcionament el 9 i 10 de setembre, en les properes edicions · Aquest servei online té com a objectiu aconseguir un algoritme per casar programadors i companyies
680 professionals de 430 entitats s’han inscrit al mercat escènic virtual de la Llotja en línia de Fira Tàrrega. Un servei que des de l’organització es vol consolidar en les properes edicions. La Llotja en Línia, que entrarà en funcionament el 9 i 10 de setembre, té com a objectiu aconseguir un algoritme per casar programadors i companyies. Ho ha explicat a Ràdio Tàrrega, Mike Ribalta, cap de l’àrea de professionals de FiraTàrrega “Els professionals internacionals acostumen a omplir la ciutat en aquestes dates. Amb aquesta situació era inviable però amb aquest servei, s’han acabat les fronteres. El món digital ens diu que hi són possibles les trobades a través de plataformes. Els professionals de la cultura en definitiva son els que ajuden als programadors a presentar els seus projectes i ensenyar-los”
Des de FiraTàrrega, han explicat que el volum de programadors i companyies que s'han acreditat en aquesta Llotja virtual és molt superior al que s’esperaven i es mostren molt satisfets de l’acollida que ha tingut aquest servei. “Actualment s’han inscrit 680 professionals d’unes 430 entitats, és una xifra molt bona. Estem molt sorpresos i contents”. A la Llotja en línia hi ha continguts amb l'objectiu de connectar, visibilitzar i aprendre de tota la comunitat internacional de professionals que hi podrà interactuar. Anna Giribet, directora artística, ha assegurat que FiraTàrrega és pionera en aquesta transformació digital i afegeix que l'objectiu és aconseguir un "algoritme" a partir del qual es pugui fer un escaneig a companyies i programadors per saber què és el que busquen.
Fira especial i transformada
Aquest 2020 s'havien de celebrar els 40 anys de la Fira del Teatre al Carrer però amb la situació actual per la pandèmia, l'essència i la identitat de tota la "massivitat" de gent al carrer ha quedat estroncada i per això, Giribet assegura que aquesta celebració es trasllada al 2021 "on sí que esperem poder-ho fer i gaudir". A nivell artístic hi havia tot un seguit de companyies internacionals compromeses i ara aquest compromís s'ha posposat a l'any que ve. La directora artística és conscient que caldrà redefinir el projecte que s'havia pensat però està convençuda que si aquest any s'hagués fet una celebració "normaleta" l'any que bé caldrà fer-ne una de "bona" perquè tant la ciutadania com el sector s'ho mereix i n'hi haurà moltes ganes.
Suport a la Creació no s'ha aturat malgrat la pandèmia
Quan al 12 de maig es va prendre la decisió de redefinir la fira, una de les potes que calia valorar era la del Programa de Suport a la Creació, que precisament aquest any compleix el desè aniversari des que es va impulsar. Hi havia 18 projectes compromesos que "no els podíem deixar a l'estacada", afirma Giribet. Per aquest motiu, es van posar en contacte amb les companyies per mirar d'arreglar la situació i finalment s'ha optat perquè desenvolupin els seus projectes creatius al municipi on tenen la residència.