Ràdio Tàrrega en directe

Actualitat

Agramunt reforça la qualitat del seu torró amb un panel d'IGP de tast propi en el marc de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra

La presentació del nou panel s'emmarca dins de la 36a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que se celebra aquest cap de setmana a Agramunt.


El Torró d’Agramunt amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) ja disposa d’un panel oficial de tast que assegurarà el control de la seva qualitat sensorial i organolèptica. Agramunt es converteix així en la seu del primer panel d’aquestes característiques, creat amb l’objectiu de validar que els torrons que portin el distintiu IGP compleixin els estàndards de qualitat que estableix el reglament europeu.

La iniciativa s’ha impulsat des del Consell Regulador de la IGP Torró d’Agramunt, després que la Generalitat deixés d’oferir aquest servei. Després de mesos de treball, s’ha aconseguit constituir un equip propi de tastadors i tastadores, integrat per una quinzena de persones que han rebut formació específica per avaluar els diferents paràmetres del producte.

Segons ha explicat Marina Soler, directora del nou panel de tast, el reconeixement IGP consisteix en “entrenar un conjunt de persones capaces d’analitzar de manera precisa i fiable les característiques sensorials i organolèptiques del producte, amb l’objectiu de poder certificar el Torró d’Agramunt a través d’empreses auditores externes, i garantir així, que el producte porti el segell d’IGP, requisit essencial per poder denominar-se Torró d’Agramunt.”. Soler també ha detallat que els tastadors han superat proves de selecció rigoroses per demostrar la seva capacitat de percepció sensorial i criteri tècnic.

El panel s’ha ubicat a la segona planta de la històrica xocolateria Jolonch, gràcies a la cessió d’espais per part de Torrons Vicens. L’equip farà la certificació anual dels torrons amb IGP, habitualment al mes de desembre, coincidint amb la campanya de Nadal.

La presentació pública del nou panel s’ha fet coincidir amb la 36a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que se celebra aquest cap de setmana a Agramunt. En aquest context, Jordi Martí, secretari del Consell Regulador de la IGP Torró d’Agramunt, ha destacat “l’Acadèmia del Torró, en què el Torró amb IGP hi participarà enguany. En el darrer any s’ha potenciat notablement, amb 80 alumnes inscrits provinents de diferents centres educatius. La IGP hi serà present amb la tècnica del Consell Regulador, Sònia Solé, que explicarà les característiques que ha de tenir una Denominació d’Origen o una Indicació Geogràfica Protegida.”.

Amb aquesta nova estructura, Agramunt reafirma el seu paper com a capital del torró a Catalunya i referma la defensa d’un producte amb més de cent anys d’història i tradició artesanal. El panel de tast oficial actuarà a partir d’ara com a responsable de vetllar per l’excel·lència del Torró d’Agramunt amb IGP, un distintiu que només obtindran aquells torrons que superin els requisits tècnics i sensorials establerts.



 

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes