Ràdio Tàrrega en directe

Actualitat

Alejandro Gil guanya el Premi Laumont 2025 a la millor recepta amb tòfona negra amb la seva 'Terrina de col·làgens, api i tòfona'
El xef Alejandro Gil, del restaurant Cal Paradís (situat a La Vall d’Alba, Castelló), va ser el vencedor del Premi Laumont 2025 a la millor recepta amb tòfona negra. La seva proposta, "Terrina de col·làgens, api i tòfona", va destacar per la seva execució impecable, el seu profund respecte pel producte i un gust exquisit en el paladar dels membres del jurat.

La final del certamen va tenir lloc ahir al Trufforum de Vic davant d’un públic de més de 200 persones. En una final molt disputada, Gil es va imposar a Isidre Soteras, del restaurant El Jardí (Igualada, Barcelona), i José Carlos López Gámiz, del restaurant Origen (Puigcerdà, Girona), dos xefs que també van presentar receptes d’altíssim nivell.

El jurat d’aquesta edició, compost per les destacades personalitats culinàries Maria Nicolau, David Seijas i Quico Arumí, va elogiar la creativitat i el domini tècnic de la recepta guanyadora. “L’Alejandro ha escollit per a aquesta final una recepta aparentment senzilla, però d’una gran complexitat tècnica i amb una excel·lent combinació d’ingredients. La terrina de col·làgens amb tòfona complia tots els criteris indispensables per endur-se el títol de millor recepta amb tòfona negra de l’any”, va explicar Maria Nicolau després del veredicte.

Per la seva banda, David Seijas, membre del jurat per tercer any consecutiu, va destacar els elements decisius per determinar el guanyador: “Cuinar en directe en una final d’aquestes característiques significa treballar amb molta pressió i, al final, són els detalls els que marquen la diferència. La percepció d’un aroma, la tècnica depurada a l’hora d’aplicar un recurs culinari... Malauradament, només un pot guanyar, i l’Alejandro va ser qui va destacar per sobre dels seus dos grans competidors”.

Gil, visiblement emocionat després de rebre el trofeu del Premi Laumont i els 3.000€ del primer premi, va subratllar la importància d’aquest reconeixement: “És un plaer haver guanyat el Premi Laumont a la millor recepta amb tòfona negra, ja que és el concurs de tòfona més important d’Espanya. La tòfona negra que tenim aquí és un producte excepcional i he intentat realçar tot el seu potencial en la meva recepta”.

El Premi Laumont, organitzat per Laumont, empresa especialista en tòfones i bolets, continua creixent edició rere edició. “Cada vegada veiem més talent i més creativitat en aquest concurs. És un reflex de l’evolució de la cuina amb tòfona negra al nostre país. Aquests esdeveniments no només ajuden a descobrir grans xefs, sinó també a donar a conèixer encara més totes les possibilitats de la tòfona negra en l’alta gastronomia”, va apuntar Miquel Ramon, responsable de comunicació de Laumont.

La tercera edició del Premi Laumont confirma l’auge de la cuina amb tòfona negra en la restauració d’alt nivell. Amb el prestigi d’aquest guardó en continu creixement, l’expectació per a futures edicions no deixa d’augmentar, consolidant aquest certamen com una cita ineludible en el calendari gastronòmic.

 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes