Aquest matí el tradicional Mercat Setmanal de Tàrrega ha rebut la visita de Diana Coca, que per sorpresa i fora del calendari d’assajos oberts del Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega, ha ofert un tastet del treball que està duent a terme per estrenar a la propera edició de FiraTàrrega al setembre, l’espectacle ‘Corporeïtats al límit‘.
Diana Coca és una artista visual que basa el seu treball en la imatge, l’acció i la performance. La destrucció i la reconstrucció de la realitat s’han convertit en els eixos principals del seu treball, que es materialitza en peces de videoperformance o sèries fotogràfiques que posen en qüestió el poder, les relacions humanes, la jerarquització i també la utilització de l’espai públic. Partint del seu cos, l’artista estudia la seva relació amb el medi, fora d’espais artístics i sovint enmig d’una estètica del caos. Una reflexió que la porta a observar l’espai urbà en termes d’alliberament i d’intercanvi per poder transformar-lo i democratitzar-lo de manera radical. La seva residència a Tàrrega li ha de servir per traslladar aquesta visió de l’art, de la societat i de l’espai públic a l’àmbit de les arts de carrer.
D’altra banda el passat divendres la companyia targarina Emilia Gargot també va oferir en el marc del Festival de Creació Contemporània Embarrat, un assaig obert del seu espectacle 'ZH o 36 milions d’anys a 120 km / h'.
A partir de l’obra La terra de molts noms de l’artista txec Josef ?apek, ens ubiquem en un desert, un espai obert on, a través de la ciència ficció i la poesia visual, es genera una quotidianitat de vegades surrealista. Una mirada sobre la individualitat que paradoxalment ens ha deixat la globalització. Primera producció d’aquest col·lectiu d’artistes nascut al seu pas pel Postgrau d’Arts de Carrer de FiraTàrrega 2017.
Foto: Assaig Diana Coca (Jordi Duran)