Agricultura
Foto: Consell Comarcal Urgell
Aquest passat divendres Ciutadilla va celebrar una jornada tècnica sobre la recuperació de la varietat local de ceba que es conserva en aquest poble de l'Urgell. L'acte, organitzat per l'Ajuntament de Ciutadilla, l'Escola Agrària de Tàrrega, la Comunitat de Regants de Ciutadilla i l'Associació Vall del Corb.
Durant la jornada Santiago Álvarez, tècnic de Biodiversitat cultivada del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat per parlar dels requisits necessaris per a la catalogació de varietats locals, la investigadora Sònia Campo de la Fundació Miquel Agustí que va explicar l'experiència d'aquesta entitat en els processos com el que inicia Ciutadilla. També hi ha participat el tècnic de promoció econòmica del Consell Comarcal de l'Urgell, Víctor Martínez, que ha analitzat amb el president de la Comunitat de Regants de Ciutadilla el procés de recuperació de la ceba i per últim un representant de l'Associació de l'All de Belltall per explicar com una varietat local pot esdevenir un recurs de dinamització econòmica d'un poble rural. L’acte va cloure amb un tast de la ceba de Ciutadilla.
Aquest procés que arranca Ciutadilla, s'inclou dins del projecte Territori de Vincles que pretén dinamitzar la Vall del Corb de forma polièdrica posant el focus en problemàtiques com l'habitatge, el sector agroalimentari i la gestió integral dels recursos disponibles al territori. Territori de Vincles compta amb el suport del Consell Comarcal de l'Urgell que ha obert diverses línies de treball conjunt com la dinamització del parc públic d'habitatges o l'articulació de projectes d'accés de nova pagesia, a més del presentat el passat dissabte a Ciutadilla.