Actualitat
L’EA Ondara ha rebut 4 premis i reconeixements en l’última edició de Talent Creatiu i Empresa, organitzats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquests premis tenen com a objectiu reconèixer projectes innovadors i promouen l’intercanvi de coneixement entre els diferents centres educatius de disseny i arts plàstiques i les empreses.
Des de l’EA Ondara es fomenta la participació en projectes d’innovació educativa, com Talent Creatiu i Empresa, i en projectes que sorgeixen fruit de la interacció amb el sector privat i amb l’entorn. D’aquesta manera, els estudiants poden posar en pràctica tot el que han après durant el curs.
Els premis de l’EA Ondara a Talent Creatiu i Empresa
En l’última edició dels premis Talent Creatiu i Empresa, l’EA Ondara ha obtingut 4 premis i reconeixements pels treballs elaborats pels estudiants del centre. A continuació et presentem els projectes de l’EA Ondara reconeguts:
1. “Alas y Viento – Màscares del món” / Amics UNESCO Barcelona (1r premi)
El projecte “Alas y Viento – Màscares del món”, desenvolupat pels estudiants Carla Puigderajols, David Fernández, Núria Roselló, Anna Artasona, Marina Sisó, Carme Bou, Núria Pujals i Jordi Claramunt, ha obtingut el primer premi Talent Creatiu i Empresa.
La proposta consistia en el disseny de màscares inspirades en la col·lecció de Nacho Rovira, “Alas y Viento”. L’alumnat del CFGS d’Escultura aplicada a l’espectacle ha treballat juntament amb Alas y Viento/Amics UNESCO Barcelona amb la proposta “Màscares del món”.
El resultat ha estat una col·lecció de mascarons inspirats en el patrimoni de l’entorn del riu Ondara que ha obtingut el reconeixement i 1a menció com a treball col.lectiu, pel treball en conjunt, la seva integració a la cultura local de gran tradició teatral i també pel treball tècnic en el procés creatiu.
2. MACBA / Disseny suport físic (1r premi)
Els estudiants de 2n del CFGS de Gràfica Publicitàtia ha aconseguit el primer premi de Talent Creatiu pel seu projecte elaborat amb el MACBA, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona.
L’alumnat Ariadna Cabrera, Ramon Gabernet, Albert Gasen, Abel Guerrero, Roger Lloses, Anna Manau, Adrià Manrique, Amanda Padilla, Marta Palou i Daniel Sánchez han sigut premiats pel seu projecte, que consistia en la creació d’uns mòduls-expositors portàtils per mostrar llibres en diferents espais del museu.
L’objectiu d’aquest suport físic és donar a conèixer al visitant les publicacions que el museu fa i el vessant editorial del MACBA.
3. Riscos laborals: disseny de cartells (reconeixement)
L’alumna Xúlia Nieto Pereira, estudiant del CFGS de Gràfica Publicitària, va rebre el passat dia 6 de maig un reconeixement Talent Creatiu i Empresa pel disseny gràfic de 3 cartells per a l’Institut Català de Seguretat Laboral i Salut Laboral. Un projecte basat en el disseny de cartells que fomenten l’ús de protecció per evitar accidents laborals.
4. Riscos laborals: disseny de pictogrames (reconeixement)
L’estudiant Derek Barrabés ha obtingut un reconeixement Talent Creatiu i Empresa pel disseny de 3 pictogrames per l’Institut Català de Seguretat Laboral i Salut Laboral. El projecte ha consistit en el disseny de 3 pictogrames per assenyalar potencials riscos laborals.