
Aquest matí s’ha fet pública la llista dels millors forns de pa de Catalunya que passaran a formar part de la Ruta del Bon Pa. Es tracta d’una llista que elabora l’associació Panàtics i que aquest any ha distingit al forn de pa Cal Castellets de Tàrrega amb Esther Martí al capdavant i al forn Artesà Sant Martí de Sant Martí de Maldà, que des de fa 4 anys regenta Josep Antoni Moreno Garcia.
Els dos forns ja van ser seleccionats en l’edició del 2019. S’ha de tenir en compte que l’any passat no es va poder fer a conseqüència de la pandèmia.
El jurat, format per experts professionals del sector, ha tastat anònimament el pa de tots els forns, en quatre tastos a Barcelona, Tarregona, Girona i Lleida. A cada forn se li ha donat una puntuació d’entre 1 i 100 punts tenint en compte deu aspectes diferents: la imatge visual externa, la forma i aspecte, la grenya i estructura, el pes, la crosta, la molla, l’alveolat, l’aroma, el sabor i l’estructura en boca.
Els forns que han obtingut més de 70 punts dels 100 possibles, són els que conformen el llistat dels millors forns de Catalunya en aquesta Ruta del Bon Pa del 2021 de tot el país.
Els dos forns ja van ser seleccionats en l’edició del 2019. S’ha de tenir en compte que l’any passat no es va poder fer a conseqüència de la pandèmia.
El jurat, format per experts professionals del sector, ha tastat anònimament el pa de tots els forns, en quatre tastos a Barcelona, Tarregona, Girona i Lleida. A cada forn se li ha donat una puntuació d’entre 1 i 100 punts tenint en compte deu aspectes diferents: la imatge visual externa, la forma i aspecte, la grenya i estructura, el pes, la crosta, la molla, l’alveolat, l’aroma, el sabor i l’estructura en boca.
Els forns que han obtingut més de 70 punts dels 100 possibles, són els que conformen el llistat dels millors forns de Catalunya en aquesta Ruta del Bon Pa del 2021 de tot el país.