El Museu Comarcal de l’Urgell continua amb el seu treball de recerca sobre la Tàrrega medieval.
A hores d’ara s’està procedint a la localització d’elements (arcs, cellers..) que formaven part de la Tàrrega medieval i que actualment es troben ubicats dins les cases del casc antic de la ciutat.
Segons ha explicat el director tècnic del Museu Comarcal Oriol Saula a Ràdio Tàrrega “fa uns mesos vam enviar tot un seguit de cartes a tots els veïns del casc antic per participar d’aquesta nova fase del projecte”.
La recopilació de tot aquest material documental i fotogràfic formarà part del futur llibre “Topografia Urbana de la Tàrrega Medieval”, que aprofundirà notablement en el coneixement més acurat del passat medieval targarí.
Segons Saula, “es tractarà de situar cartogràficament aquestes propietats del segle XV dins el parcel·lari actual i també es farà una documentació fotogràfica d’aquests elements que encara existeixen”.
En aquesta part del projecte intervenen els targarins Josep i David Giribet de l'empresa 'Calidos', que elaboraran amb el material obtingut un ortofotomapa “de com son els carrers actualment”, afirma Saula.
Un ortofotomapa és un document cartogràfic obtingut per la unió de fotografies aèries verticals rectificades a escala uniforme gràcies a la correcció de les deformacions perspectives de la imatge fotogràfica i ajustades a una xarxa geodèsica, al qual s’hi afegeix informació cartogràfica com la toponímia, les cotes, les coordenades geogràfiques, dades marginals i altres símbols.
Foto: Torre medieval localitzada en dos immobles del nucli antic