Ràdio Tàrrega en directe

Actualitat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, destaca el Torró d’Agramunt com “un magnífic ambaixador de la marca Gust de Lleida”

El nou panell de tast del Consell Regulador reforça la identitat del torró com a símbol cultural, gastronòmic i econòmic del territori.


El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dissabte en la presentació del panell de tast propi del Consell Regulador de la IGP Torró d’Agramunt, una nova eina que, segons ha dit, “reforça la qualitat i l’autenticitat d’un producte que ens identifica com a territori”.

L’acte s’ha celebrat a la Xocolateria Jolonch d’Agramunt, on s’ha inaugurat aquest primer panell de tast, situat a la segona planta de l’edifici. La presentació ha anat a càrrec del secretari del Consell Regulador de la IGP, amb la intervenció de la tècnica Sònia Solé, l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, i el mateix Joan Talarn.

El president ha destacat que el torró “és el símbol d’Agramunt i un element inseparable de la comarca de l’Urgell, part del nostre patrimoni cultural i gastronòmic, i una projecció arreu com a terra d’ofici, esforç i tradició”. Talarn també ha remarcat que el panell de tast, més enllà de ser un instrument tècnic, garanteix que el Torró d’Agramunt mantindrà “la seva essència i els valors que l’han fet únic” gràcies a la feina dels tastadors, que vetllaran pels més alts estàndards de qualitat.

En aquest sentit, ha posat en valor que el Torró d’Agramunt és “un magnífic ambaixador de la marca Gust de Lleida” que impulsa la Diputació, perquè “ens explica com a poble, ens dona nom i prestigi més enllà de les nostres fronteres i és un motor econòmic i social per a l’Urgell i les Terres de Lleida”.

La jornada ha inclòs una simulació d’una sessió d’entrenament d’anàlisi sensorial del torró a càrrec de Roser Romero del Castillo, professora jubilada de la UPC i creadora del panell el 2015, i de Marina Solé, dietista-nutricionista i directora actual del panell de tast. L’acte ha finalitzat amb una degustació de Torró d’Agramunt i un brindis amb cava.

El nou panell de tast, impulsat pel Consell Regulador de la IGP, estarà integrat per una directora i un mínim de 10 tastadors formats que, cada temporada, realitzaran entre 5 i 8 sessions per analitzar les qualitats organolèptiques del producte.


 

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes