
El restaurant ‘El Gat’ del grup Alba de Tàrrega ha reinventat el seu servei degut a la pandèmia del coronavirus i ofereix una nova proposta de menjar per emportar “saludable, equilibrada i que es pot menjar a qualsevol hora del dia”, expliquen des del restaurant.
Es tracta dels anomenats ‘Poke Bowls’, una adaptació del famós Poke Hawaià als productes i ingredients de proximitat de la nostra terra.
El poke bowl és un plat basat en carbohidrats, proteïnes i vitamines minerals. Cada poke conté 4 elements:
• Una base de carbohidrats: Utilitzen arròs de diferents tipus, blat tendre, cus cus o quinoa per fer la base del plat que aporta l'energia necessària pel nostre organisme.
• La proteïna: Tradicionalment el peix és l'element estrella del plat, però l'han adaptat i a més a més de tonyina o salmó marinat a daus, també hi podem trobar pollastre o ou. Son productes frescos que treballen cuits o marinats per potenciar-ne el gust.
• Els minerals: Els minerals ens els aporten les fruites i les verdures, és a dir els toppings que afegeixen al poke. Són ingredients frescos que complementen el plat: diferents enciams, alvocat, rabe, algues, cogombre, bròquil, etc. “Intentem incorporar en la mesura del possible productes ecològics i de proximitat”, expliquen.
• La salsa: Per últim hi afegeixen la salsa o vinagreta per potenciar-ne el gust. Normalment amaneixen els pokes amb salses de soja, teriyaki, llavors de sèsam o chia o bé amb vinagretes més tradicionals en funció dels ingredients que porti el poke.
Aquest dilluns han presentat aquesta nova forma de mantenir en servei el restaurant. Segons ha explicat Maria Cruz, gestora del Gat, “degut al tancament hem hagut de reubicar a la meitat de la plantilla en d’altres serveis i ens hem quedat tres persones que només oferim per dinar el servei de Poke Bowl que ja vam comercialitzar durant FiraTàrrega 2019”.