El gremi calcula que les vendes del sector han caigut un 60% per la crisi del coronavirus, tot i mantenir el seu servei
ACN Lleida .- El Gremi de Forners de les Terres de Lleida facturarà, durant tres mesos, el 50% del pa que subministrin al sector de l'hostaleria un cop es puguin reobrir els locals, bars i restaurants. L'objectiu d'aquesta campanya és ajudar-los a tornar a emprendre la seva activitat amb el major suport possible, segons han explicat en un comunicat. Tot i això, han assegurat que el col·lectiu dels forners artesans ha vist com els seus ingressos s'han reduït en un 60% perquè, principalment, molts consumidors han deixat de comprar brioixeria i coques i, d'altres, adquireixen aquests productes en supermercats o grans superfícies. Malgrat aquest descens, han volgut deixar clar que encara poden seguir prestant el seu servei.
Des del Gremi de Forners han detallat que el sector de l'hostaleria té un gran impacte a l'economia lleidatana, ja que al més de febrer comptava amb 10.500 treballadors. També han afirmat que aquest representa un 15% del PIB al conjunt de la demarcació, percentatge que supera el 85% en comarques com el Pallars o l'Aran. Per aquest motiu, han decidit que l'abonament de l'altre 50% del que comprin, "s'acordarà entre les parts com liquidar-ho durant els mesos següents", segons detallen al text.
A més, els forners han fet una crida a d'altres sectors vinculats a l'hostaleria per a què tirin endavant iniciatives de suport., amb l'objectiu d'ajudar-los a "disposar d'una mica més de liquiditat en els primers mesos d'obertura dels seus establiments", tal com han expressat a la nota.
ACN Lleida .- El Gremi de Forners de les Terres de Lleida facturarà, durant tres mesos, el 50% del pa que subministrin al sector de l'hostaleria un cop es puguin reobrir els locals, bars i restaurants. L'objectiu d'aquesta campanya és ajudar-los a tornar a emprendre la seva activitat amb el major suport possible, segons han explicat en un comunicat. Tot i això, han assegurat que el col·lectiu dels forners artesans ha vist com els seus ingressos s'han reduït en un 60% perquè, principalment, molts consumidors han deixat de comprar brioixeria i coques i, d'altres, adquireixen aquests productes en supermercats o grans superfícies. Malgrat aquest descens, han volgut deixar clar que encara poden seguir prestant el seu servei.
Des del Gremi de Forners han detallat que el sector de l'hostaleria té un gran impacte a l'economia lleidatana, ja que al més de febrer comptava amb 10.500 treballadors. També han afirmat que aquest representa un 15% del PIB al conjunt de la demarcació, percentatge que supera el 85% en comarques com el Pallars o l'Aran. Per aquest motiu, han decidit que l'abonament de l'altre 50% del que comprin, "s'acordarà entre les parts com liquidar-ho durant els mesos següents", segons detallen al text.
A més, els forners han fet una crida a d'altres sectors vinculats a l'hostaleria per a què tirin endavant iniciatives de suport., amb l'objectiu d'ajudar-los a "disposar d'una mica més de liquiditat en els primers mesos d'obertura dels seus establiments", tal com han expressat a la nota.