La mentoria és una eina innovadora d’intervenció social, que pretén construir relacions de reconeixement i confiança, que creïn un context emancipador i de creixement personal. Requereix de temps, perseverança, una xarxa de suport i creure en qui tens al davant.
És un procés d'acompanyament, de guia, de suport, entre dues persones o més que estableixen una relació, d'una durada variable, amb la intenció d’ajudar a prendre decisions, a adquirir coneixements, a adquirir habilitats tant acadèmiques com emocionals, amb l'objectiu de fer més fàcil el desenvolupament personal i social de la persona mentorada.
“Davant les dificultats que imperen en la nostra societat pel fet de ser jove i d’emancipar-se, des del Consell Comarcal volem afavorir la creació d’aquests vincles entre joves i persones voluntàries de l’Urgell creant els espais de convivència que generin compartir reflexions i experiències”, expliquen des de l’ens comarcal. Es tracta afirmen “d’un projecte viu, socialitzador i empoderador de totes les parts implicades. La mentoria ha d’aportar seguretat, autoestima, acceptació i reconeixement”.
Tot el procés de mentoria, que aquest 2022 tindrà una durada de juny a desembre, va acompanyat i està supervisat per l’equip tècnic de referència, les membres de l’equip que són la Xisca Mora, treballadora social, Lola Martínez, educadora social i Mireia Palau, treballadora social.
En aquesta primera fase que s’endega ara, es necessiten persones voluntàries per a ser referents, persones majors de 30 anys amb disponibilitat i ganes de donar i rebre.