Actualitat

Turisme Urgell ha organitzat aquesta primavera ‘L’Urgell, un passeig entre ametllers’ i ‘L’Urgell un passeig entre fruiters’, dos activitats que han tingut com a objectiu mostrar l’entorn natural i rural, explicar el procés que fa l’arbre, la flor i el fruit, des de que es planta, es cuida, creix la flor i després es cullen les ametlles, pomes i peres, amb un aroma i un gust autèntic del qual podem gaudir. També es pretenia donar a conèixer la feina de pagesos i pageses, difondre els productes locals de proximitat, la gastronomia, la Ruta Gastronòmica de l'Urgell, tot revaloritzant els paisatges rurals, com un atractiu turístic del qual es pot gaudir.
Aquestes activitats de turisme sostenible i responsable, cerquen fugir de grans afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb visites guiades limitades per l’espai i l’entorn, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura. Accions beneficioses també per a restaurants, allotjaments i productors, que han rebut un públic vingut d’arreu de Catalunya.
Pel que fa a la campanya ‘L’Urgell un passeig entre fruiters’, han estat 4 visites guiades teatralitzades entre camps florits d’arbres fruiters, al terme de Tornabous amb el guiatge de Pilar López i Eli Rius, i la performance teatral en format podcast de Cruma Taller de Tàrrega.
Aquestes accions han comptat amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya.