Ràdio Tàrrega en directe

Actualitat

Èxit de públic a 'L’Urgell, terra d’oliveres' un viatge de la natura a la taula
L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l’Urgell ha organitzat aquest diumenge 23 de novembre l’activitat 'L’Urgell, terra d’oliveres', amb nombrosa assistència de públic que ha gaudit d’una activitat única entre oliveres, al terme de Sant Martí de Riucorb, als camps de la família Bellart a Rocafort de Vallbona.

Una experiència immersiva per descobrir el paisatge d'oliveres, testimonis silencioses de la història i la pagesia del territori. El pagès i guia expert Miquel Torres, ha explicat els secrets d'aquests arbres, que han donat vida a generacions de treballadors de la terra, connectant amb un passat arrelat en la tradició. Persones vingudes no només de l’Urgell, sinó també de la província de Lleida, Barcelona, Tarragona, Igualada, Sant Cugat del Vallès, Mataró o Santpedor, han participat en aquesta experiència oleoturística única, que organitza per segon any l’àrea de turisme de l’Urgell.

Els participants han pogut reviure el gest ancestral de collir el fruit que nodreix aquestes terres. Un retrobament amb la senzillesa del treball manual i la bellesa d’allò autèntic. Després, un espectacle teatral enmig de camps d’oliveres que ha ofert un toc de tendresa i emoció, amb Cruma Teatre de Tàrrega. Tot seguit, un tast de pa amb oli i xocolata que ha preparat Mònica Prats, per finalitzar aquest  viatge, de la natura a la taula.

En acabar, els participants han anat a la Cooperativa agrària del Camp de Sant Martí de Maldà, per veure com és el procès de la mólta de les olives que esdevindran després un deliciós oli d’oliva. L’objectiu d’aquesta acció d’oleoturisme ha estat posar en valor l’entorn natural  i rural i mostrar la feina de la pagesia de l’Urgell, difondre els productes locals  de proximitat: l’oli d’oliva, el pa, la gastronomia, la Ruta Gastronòmica de l'Urgell, tot revaloritzant els paisatges com un atractiu turístic del qual es pot gaudir. Aquesta activitat de turisme sostenible i responsable, ha cercat fugir de les grans  afluències de públic, apostant per un turisme compromès, amb visites guiades limitades per l’espai i l’entorn natural, i sempre conservant i cuidant els camps, des del respecte per la natura i el paisatge. 

A més a més, durant tot el mes de novembre 8 restaurants de la Ruta Gastronòmica de l’Urgell preparen receptes i plats on l’oli d’oliva n’és el principal protagonista, acabant d’arrodonir les activitats d’oleoturisme que s’organitzen a la comarca.

Aquesta acció ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida, amb el programa Fem Salut i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

 
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp


L'ÚLTIM INFORMATIU
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes